• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
14°Bratislava

Tesco rozšírilo distribučné centrum na východnom Slovensku

  • 10:57 30.06.2015
  • BRATISLAVA
Tesco rozšírilo distribučné centrum na východnom Slovensku

Tesco presunulo, rozšírilo a zmodernizovalo svoje distribučné centrum v Prešove. Vďaka tomu vzrástol počet ľudí, ktorí pôsobia v distribúcii Tesca v tomto meste o ďalšie dve desiatky - na viac ako 100 pracovníkov. V súčasnosti maloobchodná spoločnosť len v Prešove priamo zamestnáva asi 430 ľudí na rôznych pozíciách.

"Prešov je ilustračným príkladom toho, ako dokáže maloobchod pomôcť zamestnanosti v krajine. Pracovné príležitosti totiž nevznikajú v jednom centre, hlavnom meste alebo v jednej fabrike. Generujú sa v každom regióne Slovenska. Na východe, či západe krajiny," vyhlásil Martin Kuruc, Riaditeľ pre retail spoločnosti Tesco Stores SR. Okrem stovky pracovníkov v novom distribučnom centre v Prešove, pracuje ďalších 330 ľudí priamo v obchodoch Tesco.

Nové prešovské distribučné centrum sa nachádza v areáli LCP Petrovany. Doteraz sídlilo v Prešove – Nižnej Šebastovej na Družstevnej ulici. Vďaka novým priestorom sa skladová plocha zvýšila z doterajších 4900 metrov štvorcových na 6700 metrov štvorcových.

Z distribučného centra v Prešove budú denne putovať čerstvé i trvanlivé potraviny do obchodov Tesco na východnom aj časti stredného Slovenska. Distribučné centrum v Prešove okrem logistického účelu plní i ďalšiu funkciu. Práve v ňom pracujú kontrolóri, ktorí nonstop preverujú kvalitu doručených potravín ešte pred distribúciou do obchodov Tesco.

Spoločnosť Tesco celkovo na Slovensku priamo zamestnáva celkovo 10 000 ľudí v distribúcii, obchodoch či administratíve. Vďaka tomu je druhým najväčším súkromným zamestnávateľov na Slovensku. Zároveň vytvára pracovné príležitosti i nepriamo. Ide napríklad o zamestnancov SBS služieb, upratovacích, stavebných, logistických či ďalších firiem, ktoré sú úzko naviazané na pôsobenie Tesca v tom či onom regióne.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.