• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
14°Bratislava

Slovákov čaká kvalifikácia na basketbalové majstrovstvá Európy

  • 14:10 29.08.2016
  • Bratislava
Slovákov čaká kvalifikácia na basketbalové majstrovstvá Európy

Počas štyroch prípravných cyklov odohrali Slováci päť stretnutí s bilanciou troch víťazstiev a dvoch prehier.

Pod taktovkou nového trénera Ivana Rudeža otvorí stredajším zápasom v Podgorici s domácou Čiernou Horou (21.00 h) slovenská basketbalová reprezentácia účinkovanie v F-skupine kvalifikácie majstrovstiev Európy 2017.

Počas štyroch prípravných cyklov odohrali Slováci päť stretnutí s bilanciou troch víťazstiev a dvoch prehier. "Do prípravného cyklu sme vstúpili s 18 hráčmi. Chceli sme vidieť a otestovať čo najviac hráčov. Je za nami päť prípravných zápasov a šesť a pol týždňa prípravy. Hráči sa poctivo chystali, s veľkým nasadením. Musím povedať, že ani jeden z nich nešiel na tréningu na menej ako sto percent. Vstúpili do tohto projektu s veľkým srdcom. Toto je podľa mňa základ," zhodnotil pre TASR prípravu reprezentačný tréner Ivan Rudež.

Národný tím prešiel pod dozorom nového kormidelníka generačnou obmenou, výrazne sa omladil a priestor dostali viacerí nováčikovia. "Toto je naša idea, išli sme za tým. Rozhodli sme sa vydať touto cestou. Kompletnú metodiku a logistiku musíme usmerniť, aby hráči boli v priebehu sezóny v dobrých programoch a napredovali. Ich kariéra je v ich rukách, v ich kluboch. Pokiaľ sa budú zlepšovať, tak môžu pomáhať aj nám," vyjadril sa Rudež.

Slováci zlepšovali svoje výkony v príprave na kvalifikáciu ME, kým v prvom prípravnom zápase prehrali s Rakúskom o 35 bodov (57:92), v záverečnom teste zvíťazili v sobotu 27. augusta nad rovnakým súperom 89:83. "Bol to prvý zápas, hrubá príprava. Myslím si, že sme mali dobrý prvý polčas, ale v tretej štvrtine sme vybuchli. Turnaj v Prievidzi však ukázal, že vieme napredovať a nie sme až také zlé družstvo. Záverečný prípravný zápas s Rakúskom nám vyšiel vynikajúco v prvom polčase. Aj keď to na konci vyzeralo, že to môže byť vyrovnaný zápas, tak sme to uhrali a vrátili sme im prehru z prvého stretnutia. Nakoplo nás to a sme pozitívne naladení, aby sme dobre odštartovali kvalifikáciu," povedal kapitán slovenskej reprezentácie Michal Baťka.

Na Slovákov čakajú v F-skupine zápasy s Čiernou Horou, Gruzínskom a Albánskom. "Mojím základným cieľom je, aby sa každým týždňom zlepšovalo zakončovanie v útoku. Výsledkovo pôjdeme na víťazstvo proti každému súperovi," uviedol k ambíciám reprezentačný tréner.

Zápasový program SR v kvalifikácii ME 2017:

streda 31. augusta o 21.00 h (Podgorica): Čierna Hora - SR
sobota 3. septembra o 18.00 h (Bratislava): SR - Gruzínsko
streda 7. septembra o 18.00 h (Prievidza): SR - Albánsko
sobota 10. septembra o 18.00 h (Nitra): SR - Čierna Hora
streda 14. septembra o 21.00 h (Tbilisi): Gruzínsko - SR
sobota 17. septembra o 19.00 h (Tirana): Albánsko - SR

Nominácia SR na kvalifikáciu ME 2017:

hráči: Stanislav Baldovský, Michal Baťka, Milan Žiak (všetci KB Košice), Marek Jašš, Richard Körner (obaja BC Prievidza), Martin Bachan, Boris Belavý (obaja BK Iskra Svit), Martin Bílik (BK Inter Bratislava), Šimon Krajčovič (BK Levickí Patrioti), Oliver Tot (College of William & Mary - USA), Boris Bojanovský (KK Anwil Wloclawek - Poľsko), Nenad Miloševič (bez angažmánu)

realizačný tím: tréner: Ivan Rudež, asistenti trénera: Peter Torda a Jozef Lovík, kondičný a individuálny tréner: Martin Blaho, fyzioterapeut: Jakub Chudý, vedúci mužstva: Lukáš Kendra
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.