• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
15°Bratislava

Metodicko-pedagogické centrum opäť pomôže školákom

  • 16:10 30.06.2016
  • Bratislava
Metodicko-pedagogické centrum opäť pomôže školákom

Hoci sa aktuálny školský rok končí, mnohí žiaci už majú v ruke zoznam pomôcok na ten ďalší. Ich nákup vie poriadne zaťažiť rodinný rozpočet.

Po úspešnom prvom ročníku charitatívnej zbierky Školská aktovka sa Metodicko-pedagogické centrum (MPC) opäť rozhodlo podporiť školákov.

V prvom ročníku charitatívnej zbierky MPC pomohlo 29 deťom zo štrnástich rodín a štyrom centrám voľného času s viac ako s 4000 pomôckami, naprieč celým Slovenskom. Do projektu boli zapojené rodiny v núdzi, ktoré majú zaregistrované výzvy na finančnú pomoc na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Zapojilo sa i Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spoločne so šiestimi svojimi organizáciami. S nápadom zlepšiť situáciu viacpočetných rodín prišli vtedy zamestnanci MPC.

Po premiérovom prvom ročníku sme dostali pozitívne ohlasy a zamestnanci MPC a ďalších organizácii ministerstva by sa aj v tomto roku radi zapojili do zbierky pre deti. Teším sa, že počas letných mesiacov bude Metodicko-pedagogické centrum žiť aj charitatívnou zbierkou Školská aktovka,“ hovorí Danka Kapucianová, generálna riaditeľka Metodicko-pedagogického centra a dodala „MPC sa venuje najmä ďalšiemu vzdelávaniu pedagogických a odborných zamestnancov škôl a školských zariadení. Týmto prispeje naša organizácia k lepšiemu štartu školákov do nového školského roka.“

Druhý ročník charitatívnej zbierky Školská aktovka potrvá do polovice augusta. Výsledok zbierky plánuje organizácia odovzdať ešte do začiatku školského roka 2016/2017. Pracovníci v tomto roku budú môcť prispieť najmä pomôckami, určenými nielen pre základné, ale i stredné školy. Patrí medzi ne napríklad: peračník, farbičky, ceruzky, strúhadlo, perá, ale aj zošity a obaly na ne, výkresy či potreby na výtvarnú výchovu.
V tomto ročníku sa opäť zameriame na viacpočetné rodiny, no budeme radi, ak budeme môcť podporiť i iné rodiny, ktoré materiálnu pomoc na začiatku školského roka potrebujú,“ doplnila Danka Kapucianová.
Ak sa podarí vyzbierať viac pomôcok, Metodicko-pedagogické centrum je opäť rozhodnuté odovzdať ich do vybraných centier voľného času. Ich počet bude záležať od konečného výsledku zbierky.
Aj tento rok sa zbierka pomôcok organizuje v spolupráci s neziskovou organizáciou ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., ktorá prevádzkuje darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. Organizácia ako garant vyberie a odporučí rodiny, ktoré budú obdarované školskými pomôckami. ĽudiaĽuďom.sk má niekoľko samostatných platforiem. Prostredníctvom portálu môžu ľudia, ktorí sa ocitli v núdzi, požiadať o pomoc darcov na webe.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.