• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 10.5.2024Meniny má Viktória
13°Bratislava

Karel Gott: Vy už ma trocha poznáte, ja sa neudržím

  • 10:56 20.05.2016
  • Bratislava
Karel Gott: Vy už ma trocha poznáte, ja sa neudržím

Sedemdesiatšesťročný spevák začiatkom mája podstúpil operáciu brušnej dutiny.

Český spevák Karel Gott, ktorý v ostatnom období bojuje so zdravotnými problémami, sa cíti dobre. Sedemdesiatšesťročnému interpretovi vlani diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm a následne absolvoval onkologickú liečbu. Začiatkom mája podstúpil v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici operáciu brušnej dutiny.

"Obdobie po operácii a následne po onkologickej liečbe bolo bez komplikácií, musím povedať, že sa cítim dobre," uviedol spevák v rozhovore pre český portál iDNES.cz. "Vy už ma trocha poznáte, ja sa neudržím. Po zákroku odpočívam, ale stále mi to nedá a myslím na to, čo budem robiť. Chuť aj nápady mám," povedal Gott.

Legendárny interpret v súčasnosti pripravuje so Sagvanom Tofim muzikál Čas růží. "Práca s autorom Sagvanom Tofim a producentom Oldřichom Lichtenbergom je veľmi príjemná. Ide o muzikál zložený z mojich piesní za celých tých viac ako 50 rokov. Vyberáme skladby, ktoré spolu vytvárajú príbeh," objasnil rodák z Plzne. Premiéru muzikálu bude na budúci rok na jar hostiť pražské Hudební divadlo Karlín.

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik.

Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

Informácie pochádzajú z webstránky www.idnes.cz a archívu agentúry SITA.

Zdroj: info.sk, SITA, Foto: facebook.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Členovia ukrajinskej štátnej bezpečnosti chystali atentát na Zelenského

Členovia ukrajinskej štátnej bezpečnosti chystali atentát na Zelenského

VČERA - 21:53Zahraničné

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal vo štvrtok šéfa Správy štátnej bezpečnosti Serhija Ruda.

Tisíce Švédov vrátaneThunbergovej  protestovali proti účasti Izraela v Eurovízii

Tisíce Švédov vrátaneThunbergovej protestovali proti účasti Izraela v Eurovízii

VČERA - 20:54Zahraničné

Tisíce ľudí vrátane klimatickej aktivistky Grety Thunbergovej vo štvrtok v uliciach švédskeho Malmö protestovali proti účasti Izraela v semifinále Eurovízie.

Hackeri odvysielali v ukrajinských televíziách vojenskú prehliadku v Moskve

Hackeri odvysielali v ukrajinských televíziách vojenskú prehliadku v Moskve

VČERA - 19:37Zahraničné

Ruským hackerom sa podarilo dostať do vysielania ukrajinských televízií a lotyšského televízneho operátora zábery z vojenskej prehliadky na moskovskom Červenom námestí pri príležitosti Dňa víťazstva.

Biden podľa Trumpa stojí na strane Hamasu, keď hrozí zastavením dodávok Izraelu

Biden podľa Trumpa stojí na strane Hamasu, keď hrozí zastavením dodávok Izraelu

VČERA - 17:51Zahraničné

Americký exprezident Donald Trump uviedol, že jeho nástupca v Bielom dome Joe Biden stojí na strane hnutia Hamas, keď pohrozil zastavením dodávok amerických zbraní Izraelu.

Putin: Manévre s nácvikom použitia taktických jadrových zbraní nie sú nezvyčajné

Putin: Manévre s nácvikom použitia taktických jadrových zbraní nie sú nezvyčajné

VČERA - 17:47Zahraničné

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok uviedol, že na plánovanom vojenskom cvičení, ktoré zahŕňa nácvik použitia taktických jadrových zbraní, nie je nič nezvyčajné.