• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 30.4.2024Meniny má Anastázia
25°Bratislava

V Stakčíne a Snine napadli dvaja muži policajtov

  • 13:07 03.05.2016
  • Stakčín/Snina
V Stakčíne a Snine napadli dvaja muži policajtov

Z útoku na verejných činiteľov obvinili dvoch mužov zo Sniny, hrozí im trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Humennom začal trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa. K incidentu došlo v nedeľu (1.5.) v obci Stakčín v okrese Snina. Informovala o tom dnes prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

"Hliadka Obvodného oddelenia PZ v Snine bola v nedeľu pár minút po 22.00 h vyslaná do obce Stakčín, kde mala preveriť oznámenie, že tam dochádza k bitke," uviedla Migaľová. Podľa jej slov po príchode policajtov na miesto vtedy ešte neznámy páchateľ fyzicky napadol člena hliadky. "V priebehu preverovania oznámenia sa rozbehol smerom k hliadke a udrel ho päsťou do sánky. Útočník z miesta hneď ušiel," povedala hovorkyňa. Napadnutý policajt utrpel podľa jej slov zranenia s bližšie neurčenou dobou liečenia.

Objasňovaním činu bolo preukázané, že napadnutia sa dopustil 30-ročný Ivan zo Sniny. Vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. "Rovnako spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného," dodala Migaľová.

Podobný čin sa stal v pondelok (2.5.) popoludní v Snine. Z prečinu útoku na verejného činiteľa je obvinený 39-ročný Sninčan. "Policajná hliadka spozorovala pohyb motorového vozidla, po ktorom bolo operačným dôstojníkom Krajského riaditeľstva PZ v Prešove vyhlásené pátranie. Hliadka vozidlo predpísaným spôsobom zastavila, vodič Peter bol vyzvaný, aby vystúpil z vozidla. Kládol však aktívny odpor, nechcel pustiť volant," uviedla Migaľová.

Z tohto dôvodu boli podľa jej slov v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky. Muž bol spacifikovaný a následne spútaný. "Vodič bol predvedený na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Snine, kde na adresu členov hliadky uviedol, že za to, že ho chytili, ich zabije, odreže im hlavy, dobodá ich do krku nožom, ako aj všetkých členov ich rodín, a to všetko aj napriek tomu, že by mal ísť za to do väzenia," uviedla krajská hovorkyňa s tým, že agresívny muž bol umiestený do cely policajného zaistenia.

V prípade tohto trestného činu hrozí obom mužom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Opozícia apeluje na stiahnutie zmien pri neziskových organizáciách

Opozícia apeluje na stiahnutie zmien pri neziskových organizáciách

DNES - 14:14Domáce

Opozičné PS vyzvalo koaličných poslancov, aby stiahli novelu zákona o mimovládnych organizáciách, ktorú Národná rada posunula do druhého čítania.

Vo viacerých mestách sa šíri zákerný vírus, hygienici prijali opatrenia

Vo viacerých mestách sa šíri zákerný vírus, hygienici prijali opatrenia

DNES - 13:21Domáce

Vírusom sa nakazili už stovky ľudí, všetkých spája jedlo z jednej prevádzky.

Vodič autobusu nafúkal 1,40 promile, hrozí mu päťročné väzenie

Vodič autobusu nafúkal 1,40 promile, hrozí mu päťročné väzenie

DNES - 12:45Domáce

Vodič autobusu šoféroval pod vplyvom alkoholu, hrozí mu väzenie.

Zapojí sa Korčok do eurovolieb? Toto uviedol pred ich konaním

Zapojí sa Korčok do eurovolieb? Toto uviedol pred ich konaním

DNES - 11:59Domáce

Ivan Korčok vyzýva v eurovoľbách najmä na podporu ženských kandidátok.

Slovensko čelí žalobe Európskej komisie, týka sa životného prostredia

Slovensko čelí žalobe Európskej komisie, týka sa životného prostredia

DNES - 11:26Domáce

Európska komisia žaluje Slovensko na Súdnom dvore Európskej únie v súvislosti s nesplnením si povinností týkajúcich sa preskúmania, aktualizácie a oznamovania plánov manažmentu povodňového rizika.