• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
12°Bratislava

IMRECZE: Finančná správa nekryje daňové podvody, ide o účelovú kampaň

  • 19:42 06.04.2016
  • Bratislava
IMRECZE: Finančná správa nekryje daňové podvody, ide o účelovú kampaň

Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii jej prezident František Imrecze v reakcii na vyjadrenia poslancov Národnej rady SR za OĽaNO-NOVA Igora Matoviča a Daniela Lipšica.

Finančná správa (FS) SR nekryje daňové podvody. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii jej prezident František Imrecze v reakcii na vyjadrenia poslancov Národnej rady SR za OĽaNO-NOVA Igora Matoviča a Daniela Lipšica. Ich obvinenia vníma šéf daniarov ako snahu o diskreditáciu vedenia a zamestnancov finančnej správy a ako účelovú kampaň proti boju s daňovými podvodmi.

"Za touto kampaňou proti finančnej správe vidím to, že niekomu nevyhovuje, že rušíme kšefty DPH-čkárom a že už štyri roky vedieme veľmi aktívny a intenzívny boj proti daňovým podvodom. Anonym, ktorý údajne písala naša bývalá zamestnankyňa, obsahuje veľa nepravdivých informácií. Napríklad už tvrdenie, že Daniel Čech (generálny riaditeľ sekcie daňovej a colnej FS SR) ovplyvňoval priebeh daňovej kontroly je absurdné a je to klamstvo, pretože on nastúpil do finančnej správy 15. júna 2012 a tak ako bolo už médiami prezentované, protokol o daňovej kontrole bol podpísaný tri dni predtým," argumentoval Imrecze.

Pripomenul, že on sám do tejto inštitúcie nastúpil 9. mája 2012. "Medializovaná kontrola sa začala dva týždne po mojom nástupe do rozvrátenej finančnej správy. S kontrolórkami FS, ktoré predmetnú kontrolu vykonávali, som sa nikdy nestretol a nikdy som s nimi o tomto prípade nehovoril. Nikdy som nikomu vo finančnej správe nedal písomný ani ústny pokyn alebo návod, ako má postupovať pri výkone tejto kontroly. A toto platí pre výkon akejkoľvek kontroly vo FS počas môjho pôsobenia," zdôraznil.

Podľa vlastných slov sa osobne zasadí o to, aby sa detailne vyšetrili všetky obvinenia. "Nedovolím, aby boli daňové a colné úrady zaťahované do politických a mafiánskych hier, pretože za našimi ľuďmi absolútne stojím," podčiarkol Imrecze. Detaily o medializovaných prípadoch je pripravený povedať parlamentnému výboru pre financie a rozpočet.

Do viacerých redakcií dnes prišiel list údajnej bývalej zamestnankyne FS SR, ktorá opisuje, čo sa dialo v už medializovanom prípade preverovania údajne neoprávnene vyplatenej vratky DPH podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi. "Národná kriminálna agentúra (NAKA) preverovala podnet FS, že prišlo k daňovému úniku vo výške dva milióny eur. NAKA to odmietla. Štandardný postup je, že štát v zastúpení FS podá voči takémuto rozhodnutiu sťažnosť. FS však voči tomuto rozhodnutiu NAKA nikdy sťažnosť nepodala," vyhlásil dnes Lipšic.

Vysvetlenie sa podľa opozičného poslanca nachádza práve v spomínanom liste, podľa ktorého zamestnanci FS navrhovali sťažnosť podať, vedenie inštitúcie to však stoplo tak, aby následne vec nebola ďalej vyšetrovaná. "V liste sa hovorí aj o dvoch zamestnankyniach, na ktoré bol vyvíjaný nátlak zo strany vedenia FS a keď kauzu zamietli pod koberec, boli odmenené vo forme vyššej funkcie. Tieto skutočnosti ešte viac potvrdzujú podozrenie, že celá kauza daňového podvodu je sústavne zametaná pod koberec a je to zastrešované FS, vedením NAKA, ale aj Úradom špeciálnej prokuratúry," tvrdí Lipšic.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

VČERA - 17:55Domáce

Strechu jedného z hotelov v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar.

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

VČERA - 15:11Domáce

Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

VČERA - 13:52Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov.

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

VČERA - 13:10Domáce

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

VČERA - 12:06Domáce

Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť na dočasnú úplnú uzáveru cesty I/79 v okrese Trebišov v úseku Veľaty - Luhyňa - Čerhov, ku ktorej dôjde v nedeľu od 14.00 h.