• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 4.5.2025Meniny má Florián
17°Bratislava

Gurmánsky večer Goût de France zažijete aj v reštaurácii River Bank

  • 9:50 08.03.2016
  • Bratislava
Gurmánsky večer Goût de France zažijete aj v reštaurácii River Bank

Do projektu francúzskeho večera pre gurmánov Goût de France/Good France 2016 sa tento rok po prvýkrát zapojí aj reštaurácia na brehu Dunaja River Bank.

Do projektu francúzskeho večera pre gurmánov Goût de France/Good France 2016 sa tento rok po prvýkrát zapojí aj reštaurácia na brehu Dunaja River Bank. Pridá sa tak k celosvetovej aktivite, počas ktorej tisícka šéfkuchárov na piatich kontinentoch pripraví tie najlepšie francúzske kulinárske špeciality. Na Slovensku bude River Bank jednou zo 14 reštaurácií, ktorá si uctí francúzsku kuchyňu počas tohto výnimočného večera.

„Našim hosťom ponúkame prešporskú kuchyňu, v ktorej sa prelínajú chute jedál z Rakúska, Maďarska aj Čiech. Francúzskej kuchyni sa venujem už viac ako dvadsať rokov. Som jej veľkým fanúšikom a preto aj naše menu je inšpirované touto kulinárskou veľmocou,“ hovorí Igor Čehy, šéfkuchár reštaurácie v Grand Hoteli River Park. Francúzsku kuchyňu si zamiloval v Maroku. „Zlomom v mojej kariére bola práca v marockej Casablance. Tam som sa vďaka francúzskemu šéfkuchárovi Henrimu Varaudovi naučil pripravovať najmä ryby a morské plody,“ vysvetľuje Igor Čehy. Dodáva, že je veľmi rád, že menu, ktoré navrhol na francúzsky večer, medzinárodný tím vedený šéfkuchárom Alainom Ducassom, schválil.

Hostia jedinečného francúzskeho večera Goût de France/Good France 2016 tak budú môcť na nábreží Dunaja ochutnať marinovaného lokálneho pstruha lososového s limetkovou kyslou smotanou a kaviárom zo pstruha. Pochutiť si budú môcť aj na kačacej foie gras, opečených prsiach z holuba a detstvo všetkým dokonale pripomenie dezert vtáčie mlieko. Atmosféru Francúzska navodí aj šarmantná šansoniérka Jana Gavačová.
Po úspechu prvého ročníka sa Ministerstvo zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja Francúzskej republiky v spolupráci so šéfkuchárom Alainom Ducassom rozhodli podujatie opakovať každoročne. Cieľom projektu je ukázať kreativitu šéfkuchárov inšpirovaných francúzskym kulinárskym umením a dať im priestor, aby ukázali prepojenie francúzskej a lokálnej kuchyne a kultúry.

Večer francúzskych chutí, šansónov a tú pravú gurmánsku atmosféru môžete zažiť v pondelok 21. marca 2016 v reštaurácii River Bank v Grand Hoteli River Park, Bratislava.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

15:42 28.03.2025Tlačové správy

Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

14:51 07.03.2025Tlačové správy

Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

12:00 07.03.2025Tlačové správy

Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

8:18 07.03.2025Tlačové správy

Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

19:37 16.12.2024Tlačové správy

Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?