• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
14°Bratislava

Prípad bankomatovej mafie odročili na február

  • 12:16 14.01.2016
  • PREŠOV
Prípad bankomatovej mafie odročili na február

Dôvodom odročenia pojednávania s päticou obžalovaných vo veci krádeže 1,9 milióna eur z bankomatov na východnom Slovensku, bol nesúhlas jedného z obžalovaných s náhradnou obhajobou.

Hlavné pojednávanie s päticou obžalovaných vo veci krádeže 1,9 milióna eur z bankomatov na východnom Slovensku z marca 2013 dnes na Okresnom súde v Prešove odročili. Dôvodom na odročenie pojednávania bolo, že jeden z obžalovaných Dušan H. nesúhlasil so svojou obhajobou náhradnou obhajkyňou, ale trval na prítomnosti pôvodného obhajcu. Sudca uviedol, že zváži ustanovenie náhradného obhajcu, aby sa v budúcnosti zabránilo obštrukciám.

Z formálnych dôvodov bolo odročené aj pondelkové pojednávanie, na ktorom sa rozhodovalo o žiadosti dvojice obžalovaných Jozefa K. a Mareka L. o prepustenie z väzby. Sudca ich žiadosti nevyhovel. Žiadosť o prepustenie z väzby vzniesol aj Miroslav P.. Súd o ňom rozhodne pred hlavným pojednávaním v pondelok 15. februára, čo je najbližší termín procesu. Pojednávať sa má aj v dňoch od 17. do 19. februára a sudca vypísal tiež marcové termíny pojednávania.

Bankomatová lúpež veľkého rozsahu sa stala v marci 2013 na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou, keď počas štyroch hodín páchatelia vylúpili z 13 bankomatov na východnom Slovensku 1,9 milióna eur. Pokus o vykradnutie ďalšieho bankomatu im nevyšiel. Polícia dvoch obžalovaných zadržala krátko po čine.

Od začiatku pracovala s verziou, že mali komplicov aj z radov členov SBS, ktorí mali bankomaty chrániť. Práve od nich mali kópie originálnych kľúčov do bankomatov a prístupové kódy do trezorov a od alarmov. Pôvodne boli v procese obžalovaní šiesti páchatelia. Jeden z nich - Miroslav B. sa k skutku priznal a prvostupňový súd na základe schválenej dohody o vine a treste ho poslal za mreže na šesť rokov a deväť mesiacov. Zvyšná pätica - Daniel J., Dušan H., Jozef K., Marek L. a Miroslav P. sedí na lavici obžalovaných. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody v rozpätí od 10 do 15 rokov.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

VČERA - 17:51Domáce

Premávku vlakov prerušili, na miesto nehody smeruje vrtuľník.

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

VČERA - 17:33Domáce

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal v prípade bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku.

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

VČERA - 16:17Domáce

Pre nehodu celkom uzavreli cestu, polícia hľadá svedkov.

SHMÚ varuje pred počasím v noci

SHMÚ varuje pred počasím v noci

VČERA - 12:08Domáce

V tejto časti Slovenska minulú noc klesla teplota na mínus 3,1 stupňa.