• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 21.5.2024Meniny má Zina
16°Bratislava

Federer v mixe na OH s Hingisovou, znova hlásia Švajčiari

  • 19:00 11.12.2015
  • DUBAJ
Federer v mixe na OH s Hingisovou, znova hlásia Švajčiari

Oprávnenosť chýrov údajne potvrdil samotný Roger Federer na prezentačnej besede v Dubaji pred štartom v rámci exhibičnej súťaže miešaných družstiev.

Švajčiarsky tenista Roger Federer absolvuje na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro okrem dvojhry aj miešanú štvorhru s Martinou Hingisovou. Referujú o tom viaceré médiá z krajiny helvétskeho kríža.

Zatiaľ čo pred niekoľkými dňami vyrukoval s takouto správou Le Matin bez konkretizácie zdroja, tentoraz údajne potvrdil oprávnenosť chýrov samotný Federer na piatkovej prezentačnej besede v Dubaji pred svojím štartom v rámci exhibičnej ázijskej medzisezónnej súťaže regionálnych miešaných družstiev International Premier Tennis League (IPTL).

Košická rodáčka Hingisová a Federer, ktorého manželka Miroslava Vavrinecová pochádza z Bojníc, už raz úspešne spolupracovali: v roku 2001 triumfovali na Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe.

Agentúra Sportinformation uviedla, že druhú švajčiarsku dvojicu v mixe na budúcoročných OH môže utvoriť Stan Wawrinka s Timeou Bacsinszkou alebo Belindou Bencicovou. Predchádzajúce šumy hovorili o dohode s prvou menovanou, ale hovorkyňa dvojnásobného singlového grandslamového šampióna Wawrinku Fabienne Benoitová vtedy pre Blick skonštatovala: "Sú to čisté dohady. Stan sa ešte ani len nerozhodol, či vôbec bude v mixe štartovať."

Otázne je, či sa strojcovia vlaňajšieho daviscupového triumfu Švajčiarska Federer a Wawrinka predstavia vo štvorhre mužov, v ktorej získali zlato na OH 2008 v Pekingu. Tenisové súťaže pod piatimi kruhmi v Južnej Amerike totiž potrvajú len 8 dní a pri plnej vyťaženosti by pri trojkombinácii prichádzalo do úvahy až 15 stretnutí (6+5+4).
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.