• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Allegri prikladá duelu v Mönchengladbachu veľký význam

  • 21:58 02.11.2015
  • MÖNCHENGLADBACH
Allegri prikladá duelu v Mönchengladbachu veľký význam

"Mönchengladbach je v tomto období v skvelej forme. Zaznamenal šesť ligových víťazstiev v rade. Nám sa nepodarilo vyhrať ani dva zápasy po sebe," vyhlásil tréner Juventusu Turín Massimiliano Allegri.

Na neúspešného finalistu uplynulého ročníka futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 Juventus Turín čaká v utorok v D-skupine európskeho pohára číslo jeden duel na trávniku nemeckej Borussie Mönchengladbach. Tá začala sezónu sériou viacerých prehier, po ktorých skončil pri mužstve tréner Lucien Favre. Jeho nástupca André Schubert tím akoby "pokropil živou vodou".

Mönchengladbach od jeho nástupu do funkcie dotiahol do víťazného konca sedem z deviatich súťažných stretnutí. Až šesť triumfov pod Schubertom zaznamenala Borussia v I. bundeslige, naposledy v sobotu na pôde Herthy Berlín (4:1). "Mönchengladbach je v tomto období v skvelej forme. Zaznamenal šesť ligových víťazstiev v rade. Nám sa nepodarilo vyhrať ani dva zápasy po sebe. Možno to v minulom roku vyzeralo, že víťazíme jednoducho. Máme však nových hráčov, nahradiť desať futbalistov nie je jednoduché. Potrebujeme získať kontinuitu, ale nejde to urobiť za jeden deň. Liga majstrov predstavuje najvyššiu úroveň. V domácej súťaži máte vždy možnosť na opravu, ale v LM je každý zápas dôležitý a rýchlo môžete byť mimo hry," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner "starej dámy" Massimiliano Allegri.

Prvý vzájomný zápas na turínskej pôde sa skončil nerozhodne 0:0. Juventus má v LM na konte sedem bodov, Borussia jediný. "Momentálne sa nestarám o poradie v D-skupine. Ak v utorok vyhráme, začneme sledovať tabuľku. Juventus je veľmi dobré mužstvo s mnohými úspechmi v posledných rokoch. Máme k nemu rešpekt, ale chceme mu spôsobiť problémy. Pripravili sme si herný plán, ktorým sa chceme vyrovnať s taktickou flexibilitou 'Juve'. V utorok sa dozvieme, či bol náš nápad dobrý," skonštatoval kouč Mönchengladbachu André Schubert.

Štyridsaťštyriročný rodák z Kasselu, ktorý stále figuruje v Mönchengladbachu iba ako dočasný tréner, v sobotu vyrovnal rekordný počet víťazstiev ako nový tréner v najvyššej nemeckej súťaži. Ešte v roku 1986 odštartoval rovnakým spôsobom Willi Entenmann na lavičke VfB Stuttgart. Pre porovnanie, Pep Guardiola začal ako kouč Bayernu v sezóne 2013/2014 troma bundesligovými triumfami.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.