• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Chicago povolalo Marka Daňa do prvého tímu NHL

  • 18:52 02.11.2015
  • CHICAGO
Chicago povolalo Marka Daňa do prvého tímu NHL

Marko Daňo doteraz hral vo farmárskej AHL v mužstve Rockford IceHogs, v deviatich dueloch mal bilanciou 1 gól a 6 asistencií.

Slovenský útočník Marko Daňo absolvoval pondelkový predpoludňajší tréning tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks po boku Tannera Kera a Ryana Hartmana.

Dvadsaťročného reprezentanta SR povolalo vedenie "jastrabov" do prvého tímu pred domácim duelom proti Los Angeles Kings, v ktorom pre menšie zranenie v dolnej časti tela bude pravdepodobne absentovať Marián Hossa. Jeho miesto v prvom útoku pri Artemijovi Panarinovi a Jonathanovi Toewsovi zaujal na tréningu Ryan Garbutt. V pondelok sa spolu pripravovali aj Arťom Anisimov a Teuvo Teravainen s Patrickom Kanom, či Marcus Kruger medzi Andrewom Desjardinsom a Andrewom Shawom.

Marka Daňa čaká v pondelok tohtosezónny debut v NHL, doteraz hral v AHL za Rockford IceHogs. Na farme mal v deviatich dueloch bilanciou 1 gól a 6 asistencií. V profilige Daňo doteraz absolvoval 35 súbojov vo farbách Columbusu, zaznamenal v nich 8 gólov a 13 asistencií.

Chicago v pondelok privíta hokejistov Kings, ktorí sú po otrasnom štarte do novej sezóny momentálne na nezastavenie. Zverenci trénera Darryla Suttera prehrali prvé tri stretnutia, odvtedy zbierajú už len víťazstvá a aktuálne sú na čísle sedem so skóre 22:9. Na ľade Blackhawks sa budú snažiť o ôsme víťazstvo po sebe. "Hráme s veľkou sebadôverou. Pochopiteľne, nesmieme sa nechať uniesť. Ak hráme s potrebnou dávkou sebadôvery a zároveň si plníme povinnosti, vyhrávame a potrebujeme v tom pokračovať," povedal obranca "kráľov" Drew Doughty.

Chicago sa bude proti Los Angeles snažiť o prerušenie dvojzápasovej šnúry prehier. V zostave LA by nemal chýbať Marián Gáborík, doteraz nazbieral v desiatich zápasoch dva body (1+1).

Správu priniesol oficiálny web NHL.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.