• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
14°Bratislava

Velez-Zuzulová bola na sústredení, zažila strach v lietadle

  • 18:06 02.10.2015
  • ANNECY
Velez-Zuzulová bola na sústredení, zažila strach v lietadle

Z dvojtýždňového predsezónneho sústredenia v Argentíne zostanú najlepšej slovenskej slalomárke Veronike Velez-Zuzulovej najpamätnejšie spomienky na cestu domov. Trvala totiž tri dni a počas nej zažila pokazené lietadlo, vylievanie benzínu do mora, či neplánovaný nocľah navyše v Buenos Aires aj Barcelone.

"Sústredenie v stredisku Ushuaia bolo výborné, veľmi sa nám spolu s francúzskym ženským tímom osvedčilo. Prvý týždeň veľa snežilo, podmienky boli komplikované, ale potom sa vyčasilo a dobre sa trénovalo. Celé dva týždne som najmä testovala lyže, v Európe by to bolo v tomto období oveľa zložitejšie," uviedla Veronika Velez-Zuzulová po návrate do Francúzska, kde už niekoľko rokov býva. Po chvíli doplnila aj zážitky z cesty domov, ktoré by najradšej vymazala z pamäti.

Vyhrala slalom kategórie FIS

"Desať minút po vzlietnutí z Buenos Aires nám pilot oznámil, že sa nám pokazilo lietadlo. Lenže sme sa nemohli hneď vrátiť, museli sme vyliať benzín. Tak sme krúžili nad morom a vylievali ho. Našťastie, bolo pekné počasie, takže počas krúženia nás veľmi netriaslo. Ja sa osobne lietania dosť bojím, takže pre mňa to bola hrôza. Potom sme museli stráviť noc navyše v Buenos Aires a to isté na druhý deň aj v Barcelone, lebo sme nestihli ďalší letecký spoj. Namiesto utorkového príchodu domov sme prileteli až vo štvrtok," referovala Velez-Zuzulová.

Štvrtá slalomárka z tohtoročných majstrovstiev sveta v americkom Beaver Creeku absolvovala v Argentíne aj súťažný vstup do sezóny. V stredisku Cerro Castor vyhrala slalom kategórie FIS suverénne v konkurencii zväčša domácich reprezentantiek a francúzskych kolegýň z tímu. "Ten slalom bol plánovaný, chceli sme si vyskúšať v rámci tréningu aj súťaž. Bolo to však v Argentíne a konkurencia tomu zodpovedala."

Bude jazdiť iba slalomy

Najbližšie má Velez-Zuzulová v pláne výjazd do športového centra v Paríži, kde budú spoločne s Francúzkami trénovať a stretnú sa aj s ďalšími domácimi športovcami. Dvakrát bronzová slalomárka v celosezónnom účtovaní Svetového pohára vstúpi do novej sezóny SP v najtočivejšej disciplíne tradične v polovici novembra vo fínskom Levi. Predtým v tradičnej októbrovej ouvertúre SP - obrovskom slalome na ľadovci Rettenbach v rakúskom Söldene (24.- 25. 10.) bude chýbať.

"Budem jazdiť už iba slalomy, na tom sa nič nemení," dodala Velez-Zuzulová.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.