• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

Video: Rekordman Ronaldo je legenda Realu, tromfol aj Raúla

  • 7:51 01.10.2015
  • MALMÖ
Video: Rekordman Ronaldo je legenda Realu, tromfol aj Raúla

Kanonier futbalového Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa v stredu dočkal jubilejného 500. a neskôr aj 501. gólu svojej profesionálnej hráčskej kariéry. Portugalský útočník dosiahol túto métu v stretnutí 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov, keď sa presadil na ihrisku švédskeho tímu Malmö FF. Ronaldo poslal v 29. minúte svoj tím do vedenia 1:0 a potom ešte v závere zápasu pečatil na konečných 2:0 pre favorizovaných hostí.

Odporúčame:

Video: Atlético neuspelo v šlágri, Ronaldo má už 500 gólov

Video: Barcelona odvrátila prehru, Lewandowski zničil Dinamo


Tridsaťročný rodák z Madeiry má na konte 5 presných zásahov v drese Sportingu Lisabon, 118-krát skóroval za Manchester United, 323 gólov dal za Real Madrid a 55-krát sa presadil za portugalskú reprezentáciu.

Video: Ronaldo strelil za Real 323 gólov


V strieľaní gólov nepozná žiadne limity

Jeho 323 madridských zásahov je údaj potvrdený Európskou futbalovou úniou, ale klubový zdroj z Madridu tvrdí, že Ronaldo strelil už 324 gólov v jeho drese a tým o 1 zásah prekonal klubovú ikonu Raúla Gonzáleza. Verziu Madridčanov (nezapočítali 1 gól Pepemu) podporuje aj fakt, že Raúl mal blahoželať Ronaldovi.

"Som veľmi šťastný, že sa to podarilo. Netajím, že mojím cieľom je stále prekonávať rekordy, aj tie Raúlove. Samozrejme, na prvom mieste zostáva náš tím a keď ten víťazí, všetko je potom v poriadku," uviedol Cristiano Rolando v agentúrnom servise AP.

Portugalský krídelník sa zároveň v Lige majstrov dostal na ďalšiu rekordnú métu 82 strelených gólov, momentálne ich má už o 5 viac ako Lionel Messi. "Sme veľmi radi, že máme Ronalda a jeho góly. To, čo stvára, je neuveriteľné. Už teraz je legenda Realu a zdá sa, že v strieľaní gólov nepozná žiadne limity," uviedol obranca Realu Madrid Álvaro Arbeloa.


Real potvrdil víťazstvom líderskú pozíciu v skupine

"Verím, že Ronaldo ešte tak skoro neprestane strieľať góly a mužstvo bude mať naďalej z toho veľký profit," pridal názor tréner "bieleho baletu" Rafa Benítez.

Real Madrid víťazstvom v Malmö potvrdil líderskú pozíciu v A-skupine LM so 6 bodmi a skóre 6:0, aj keď v súčte dvoch zápasov len o 1 gól v skóre pred parížskym St. Germain.

"V Malmö sme zahrali lepšie ako nedávno proti Málage. Mali sme prevahu v hre s loptou a domácich pustili len do dvoch - troch väčších šancí. Kontrolovali sme hru a strelenie dvoch gólov plus udržanie čistého konta považujem za dobrý výsledok. S Benzemom sme v pláne na tento zápas nepočítali do konca a nahradili sme ho Modričom. Išlo aj o to, aby si oddýchol pred nedeľňajším derby s Atléticom," zhodnotil tréner Benítez na stránke UEFA.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.