• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
12°Bratislava

Priateľka šampióna Sagana prezradila o cyklistovi tajomstvo

  • 17:13 29.09.2015
  • Schwechat
Priateľka šampióna Sagana prezradila o cyklistovi tajomstvo

Veľkou oporou nového majstra sveta Petra Sagana je jeho priateľka. Katarína Smolková si pomaly zvyká na "kočovný život" s cyklistickou superstar a prezradila na neho, že si rád pomaškrtí a to nielen mimo sezónu.


Po triumfe v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom obleteli svet fotografie zaľúbenej dvojice. Vrúcne objatie a bozky v cieli dotvorili šťastný obraz premiérového slovenského majstra sveta. Kým on unikal pelotónu v záverečných dvoch kilometroch, ona sa predierala cez bezpečnostných pracovníkov, aby sa mohli zvítať. Nakoniec sa jej to podarilo. "Po pretekoch tam nastal taký mierny zmätok," povedal s úsmevom. Po všetkých oficialitách sa už spolu presunuli na hotel, kde prebehla aj prvá oslava.

Veľa času na ňu nebolo, ale na šampanské sa nezabudlo. "Išli sme na hotel, kde sme mali večeru a také posedenie. Šampanské sa samozrejme strieľalo. Šampión ho predsa musí mať. No ráno sme vlastne hneď odchádzali na let z Washingtonu. Museli sme vstávať už deviatej a teraz sme tu," povedala Smolková po príchode na letisko Schwechat, kam dorazila s celou slovenskou výpravou z MS v americkom Richmonde.

Ďalšia etapa osláv majstrovského titulu prebehne už v stredu v Žiline, Saganovom rodnom meste. Aký program ich čaká, však nevedela povedať. "Nevieme, na čo sa máme tešiť, ani čo nás čaká. Uvidíme, ale bude to zaujímavé."

Život s elitným cyklistom nie je jednoduchý, keďže stále lieta po pretekoch po celom svete a navyše sa mu kedykoľvek môžu zmeniť plány. Smolková si na takýto kočovný život zvykala pomalšie, no pre svojho milého sa mu prispôsobila. "Neviem, či by som povedala, že ma baví. Skôr to beriem tak, ako to príde. Je to určite zaujímavá skúsenosť, ale je to aj náročné. No ak chceme byť spolu, tak iná možnosť nie je," uviedla.

Vzácne chvíle doma v Monaku mu najradšej osladí pochúťkou s exotickou rastlinou. "Najradšej má asi palacinky s topinamburom, to je také raňajkové. Ale inak zje všetko, nemá obľúbené jedlo, že by ho vyslovene vyhľadával. No tie palacinky má rád." Počas pretekov sa do kuchyne príliš nedostane, keďže o Saganovu životosprávu sa starajú profesionálni kuchári tímu Tinkoff-Saxo. "Keď je doma, určite mu navarím, ale keď je na pretekoch, tak má svojich kuchárov. Zo začiatku, kým som sa naučila, čo a ako má rád, tak pobudol v kuchyni aj so mnou."

Že sa občasnej maškrtnosti nevyhnú ani vrcholoví športovci s prísnou životosprávou, potvrdila aj Smolková. "Mimo sezóny si pomaškrtí. Ale nie je typ jazdca na kopce, že by si musel veľmi strážiť svoju líniu. Takže zje hocičo, ale samozrejme v rámci mantinelov," prízvukovala.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.