• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
14°Bratislava

Wizz Air prepravil z Košíc dvestotisíc cestujúcich

  • 9:19 30.08.2015
  • BRATISLAVA
Wizz Air prepravil z Košíc dvestotisíc cestujúcich

Letecká spoločnosť Wizz Air na svojich troch pravidelných linkách z Košíc prepravila za necelé dva roky dvestotisíc cestujúcich. Najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a východnej Európe začal na druhom najväčšom slovenskom letisku prevádzkovať prvú linku do Londýna (Luton) 17. septembra 2013 s dvoma letmi týždenne.

Potenciál nie je zďaleka naplnený

Wizz Air v júni tohto roka otvoril svoju základňu v Košiciach a zároveň pridal ďalšie dve pravidelné linky do Milána (Bergamo) a Doncasteru (Sheffield). Štvrtú linku plánuje prevádzkovať do Bristolu od 10. októbra. Letecká spoločnosť tak bude na linkách z Košíc zabezpečovať spolu štrnásť letov za týždeň.

"Rozvoj aktivít spoločnosti Wizz Air v Košiciach z dvoch letov týždenne na štrnásť letov týždenne do štyroch destinácií, otvorenie základne a vyše tridsať nových pracovných miest demonštruje potenciál Košíc a východného Slovenska. Sme presvedčení, že tento potenciál nie je ešte ani zďaleka naplnený a že je pred nami ešte mnoho projektov," povedal odstupujúci výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a.s. Karl Dandler.

Trend zvyšovania leteckých liniek bude pokračovať

Primátor Košíc Richard Raši očakáva, že trend zvyšovania leteckých liniek bude pokračovať a využije ich mnoho obyvateľov mesta, podnikateľov a turistov.

Košice majú priame letecké spojenia aj s Bratislavou, Prahou, Kyjevom (linky prevádzkujú České Aerolínie) a Viedňou (Austrian Airlines). Letisko v Košiciach vybavilo za sedem mesiacov tohto roka spolu 214 694 cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená nárast o 11 percent. Letisko predpokladá, že v tomto roku vybaví celkovo vyše 400-tisíc cestujúcich.

Wizz Air je najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a východnej Európe. Zo svojich 22 základní prevádzkuje flotilu 63 lietadiel Airbus a cez vyše 380 leteckých spojení spája 112 destinácií v 38 krajinách. Spoločnosť má 2200 zamestnancov a vo fiškálnom roku, ktorý sa skončil 31. marca 2015, prepravila vyše 16,5 milióna cestujúcich. Akcie spoločnosti sú emitované na londýnskej burze.

Spoločnosť Letisko Košice - Airport Košice, a. s. vznikla 1. mája 2004. Po ukončení privatizačného procesu v roku 2006 prevzalo 66 percent akcií spoločnosti Letisko Viedeň, zvyšných 34 percent patrí štátu v správe ministerstva dopravy. Spoločnosť má základné imanie 31,14 mil. eur. Nový terminál letiska, s ktorého výstavbou sa začalo v roku 2001, bol otvorený v roku 2004.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Putin: Po trase plynovodu Sila Sibíri 2 môže do Číny prichádzať aj ruská ropa

Putin: Po trase plynovodu Sila Sibíri 2 môže do Číny prichádzať aj ruská ropa

VČERA - 16:56Ekonomické

Rusko by mohlo dodávať Číne svoju ropu tou istou trasou, akou má prechádzať navrhovaný plynovod.

Seniorom vyplatia v júni zvýšené rodičovské dôchodky

Seniorom vyplatia v júni zvýšené rodičovské dôchodky

VČERA - 10:09Ekonomické

V júni jednorazovo vyplatia zvýšený rodičovský dôchodok 908.043 seniorom.

Zastupiteľstvo nemeckej obce Grünheide schválilo rozšírenie závodu Tesly

Zastupiteľstvo nemeckej obce Grünheide schválilo rozšírenie závodu Tesly

19:43 16.05.2024Ekonomické

Miestne zastupiteľstvo obce Grünheide neďaleko Berlína podporilo plán na rozšírenie výrobného areálu automobilky Tesla.

Organizácie európskej siete BEUC podávajú sťažnosť na platformu Temu

Organizácie európskej siete BEUC podávajú sťažnosť na platformu Temu

10:02 16.05.2024Ekonomické

Temu používa množstvo manipulatívnych techník s cieľom prinútiť spotrebiteľov, aby míňali viac, ako by pôvodne chceli, alebo im skomplikovať proces zrušenia ich účtu na platforme.

ECB: Výhľad sektora obytných nehnuteľností v eurozóne je relatívne pozitívny

ECB: Výhľad sektora obytných nehnuteľností v eurozóne je relatívne pozitívny

15:25 15.05.2024Ekonomické

Napätie na trhu s úvermi na bývanie v eurozóne je zvládnuteľné napriek vyšším úrokovým sadzbám, ktoré zaťažujú dlžníkov, a nedostatkom v kontrolných opatreniach zo strany niektorých bánk.