• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
17°Bratislava

Slovák Gyömbér mení v Taliansku dres, mieri do veľkoklubu

  • 15:40 20.08.2015
  • RÍM
Slovák Gyömbér mení v Taliansku dres, mieri do veľkoklubu

Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér odišiel z Catanie na ročné hosťovanie do AS Rím. Taliansky prvoligový futbalový klub AS Rím vo štvrtok popoludní na svojej oficiálnej internetovej stránke potvrdil príchod slovenského reprezentanta Norberta Gyömbéra na hosťovanie z Catanie Calcio.

Novým vzorom je pre Gyömbéra Francesco Totti Jeho príchod do tímu pod trénerským vedením Rudiho Garcíu znamená, že Slovensko bude mať zastúpenie v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016 bez ohľadu na výsledok rakúskeho Rapidu Viedeň s brankárom Jánom Novotom v play-off o účasť v hlavnej časti LM proti ukrajinskému Šachtaru Doneck. "AS Rím je jednoznačne jedným z najlepších tímov sveta a som šťastný, že som tu," vyhlásil rodák z Revúcej. Norbert Gyömbér absolvoval lekársku prehliadku v utorok, vtedy sa stretol s niekoľkými novými spoluhráčmi. V stredu trénoval sám, vo štvrtok od 16.45 h absolvuje prvý tréning s mužstvom a čaká naňho aj úvodný míting s koučom Garcíom. O deň neskôr odídu Rimania do Verony na prvý zápas novej sezóny najvyššej talianskej súťaže a Slovák dúfa, že sa ocitne v nominácii rovnako ako sa nevie dočkať premiéry na Stadio Olimpico: "Musím tvrdo pracovať a odmenou mi bude tento špeciálny moment. Budem plniť požiadavky trénera, AS by mal bojovať o majstrovský primát v Serie A." Novým vzorom sa po presune z druholigovej Catanie stal pre Gyömbéra, pochopiteľne, rímsky "gladiátor" Francesco Totti: "Pred mnohými rokmi bol mojím idolom Zinedine Zidane, ale odteraz to bude určite Totti." Video: Norbert Gyömbér prišiel do Ríma

#Gyomber arrives at Roma

Posted by AS Roma on 20. august 2015
O Gyömbéra bol veľký záujem Hráčov licenčný manažér Juraj Vengloš priznal, že o Gyömbéra bol veľký záujem: "Okrem AS išlo o Sampdoriu Janov, Palermo a Fiorentinu, ponuky sa objavili aj z ruskej I. ligy. Rimania však boli počas celého obdobia féroví. S riaditeľom klubu Walterom Sabatinim sme mali veľa sedení. Dôležitým faktorom bola tiež Liga majstrov," uviedol na stránke zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk Vengloš. "Podpísal som všetky papiere, takže tomu môžem veriť. Som rád, že sa to už konečne zrealizovalo. Trvalo to dlhšie, no našťastie všetko dobre dopadlo. O záujme Rimanov som sa dozvedel v polovici júna 2015, pri šoférovaní sa mi ozval pán Vengloš. Zostal som nervózny, až som musel spomaliť," doplnil slovenský reprezentant, ktorý sa do talianskej metropoly vrátil po tom, ako v nej v uplynulom ročníku podstúpil operáciu a miestnu kliniku navštívil viac než päťkrát. Pre zlomeninu členka odohral Gyömbér v jarnej časti sezóny 2014/2015 iba štyridsať minút.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.