• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 14.5.2024Meniny má Bonifác
14°Bratislava

Aucklandská polícia o zbrani zastreleného Dávida stále mlčí

  • 13:25 06.08.2015
  • AUCKLAND
Aucklandská polícia o zbrani zastreleného Dávida stále mlčí

Otázka, či 21-ročný Slovák Dávid Č., zastrelený 2. augusta v novozélandskom meste Auckland políciou, bol ozbrojený, je stále nezodpovedná. Tamojšia polícia v stredu oznámila, že ukončila obhliadku Myers Parku v centre Aucklandu, kde Slovák po napätom vyjednávaní s policajtmi zomrel.

Mladík z Dolného Kubína polícii v parku povedal, že má strelnú zbraň, a neskôr, keď sa k policajtom blížil, dvaja z nich naňho vystrelili. Slovák zraneniam na mieste podľahol, pripomenul v stredu novozélandský spravodajský server Stuff.co.nz.

Odporúčame:

V parku, kde zastrelili Slováka Dávida, bol rituálny obrad

Slovák zastrelený v Aucklande odišiel z Oravy za svojím snom

Novozélandskí policajti zastrelili mladého Slováka Dávida


Polícia je v zverejňovaní informácií zdržanlivá

Od tragickej udalosti v nedeľu večer aucklandská polícia odmietala povedať, či Dávid mal alebo nemal zbraň, a tvrdila, že najprv musí ukončiť dôkladnú obhliadku miesta činu.

Superintendant Richard Chambers v stredu vyhlásil, že napriek tomu, že obhliadka miesta už bola ukončená, ďalšie informácie nezverejnia "z operačných dôvodov a preto, aby sa nenarušoval priebeh vyšetrovania". "Musíme ešte ukončiť vypočúvanie kľúčových svedkov a dúfam, že po jeho ukončení už budeme môcť oznámiť ďalšie informácie," dodal aucklandský superintendant.

Dávid bol podozrivý z ozbrojených lúpeží

Pred smrťou polícia pátrala po Dávidovi v súvislosti s tromi ozbrojenými lúpežami v mliekarňach a obchodoch s tvrdým alkoholom v oblasti Aucklandu. Polícia sa mu dostala na stopu po tom, čo pri lúpeži v jednom z obchodov nechal pas, napísal Stuff.co.nz.

Polícia oznámila, že do Myers Parku zavolal jej príslušníkov sám Dávid telefonicky v nedeľu o 19.23 h. Vyslaným neozbrojeným policajtom povedal, že má zbraň, preto privolali ozbrojených kolegov. Podľa polície sa pokúsili s mužom vyjednávať, no neúspešne, a vystrelili naňho okolo 19.45 h, keď "dal najavo", že sa chystá použiť zbraň. Zomrel na mieste.

Mladý Slovák Dávid bol úspešný, uznávaný kickboxer, ale po zranení kolena a následnej operácii sa športovej kariéry musel vzdať.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

Zrážka vlaku s kamiónom: Na miesto smeruje vrtuľník

VČERA - 17:51Domáce

Premávku vlakov prerušili, na miesto nehody smeruje vrtuľník.

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

Bombovú hrozbu na STU vyšetrujú ako terorizmus

VČERA - 17:33Domáce

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal v prípade bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku.

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

Polícia hľadá svedkov nehody, po zraneného cyklistu letel vrtuľník

VČERA - 16:17Domáce

Pre nehodu celkom uzavreli cestu, polícia hľadá svedkov.

SHMÚ varuje pred počasím v noci

SHMÚ varuje pred počasím v noci

VČERA - 12:08Domáce

V tejto časti Slovenska minulú noc klesla teplota na mínus 3,1 stupňa.