• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
15°Bratislava

Záchranárske práce po páde vrtuľníka pokračujú

  • 9:10 18.07.2015
  • SLOVENSKÝ RAJ
Záchranárske práce po páde vrtuľníka pokračujú

Roklina Prielom Hornádu v úseku Lavka pod Kláštorskou roklinou až po Hrdlo Hornádu je až do odvolania uzavretá. Ako informovali záchranári strediska Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji, dôvodom sú záchranárske práce v súvislosti s piatkovým pádom záchranárskeho vrtuľníka do rokliny.

Súvisiace:

Záchranársky vrtuľník spadol do Hornádu, zomreli štyri osoby
Pri nešťastí zahynula celá štvorčlenná posádka vrtuľníka, ktorú tvorili pilot, lekár, záchranár a člen Horskej záchrannej služby. Na mieste v sobotu záchranári zasahujú od skorých ranných hodín, doraziť by mal aj hasičský záchranný zbor, ktorý má telá obetí vyslobodiť.

Presná príčina smrti posádky nie je známa

Ako v piatok krátko pred polnocou informoval na mieste nešťastia minister zdravotníctva Viliam Čislák, čo bolo bezprostrednou príčinou smrti členov posádky sa zatiaľ nevie, čaká sa na výsledky vyšetrovania. Podľa dostupných informácií sa vrtuľník zachytil o drôty elektrického vedenia a následne sa zrútil z výšky 50 metrov do rieky. Išlo o vrtuľník zo strediska Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby spoločnosti Air - Transport Europe (ATE) v Poprade, ktorý vykonával záchrannú akciu pri páde dieťaťa do rokliny.

"Na miesto nehody boli vyslané záchranné zložky integrovaného záchranného systému. Ich kolegom na mieste už žiaľ nedokázali pomôcť," uviedla Zuzana Turočeková, hovorkyňa spoločnosti ATE. Spomínanému zranenému chlapcovi nemeckej národnosti poskytli pomoc záchranári horskej záchrannej služby, ktorí ho odniesli na ramenách.


Miesto v noci strážila polícia


Počas noci miesto strážila polícia a členovia horskej záchrannej služby, na mieste bola rozložená potrebná technika. Záchranárske práce boli v piatok večer prerušené, ide o nedostupný terén a záchranári v tme pokračovať nemohli. Ďalšie informácie v súvislosti s tragédiou zatiaľ nie sú známe.

"Vedenie spoločnosti Air – Transport Europe a jej zamestnanci vyjadrujú najhlbšiu sústrasť zasiahnutým rodinám a ich priateľom," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti. Sústrasť obetiam vyjadril aj minister Čislák, ktorý dve z obetí osobne poznal. V rokoch 2004 až 2007 sám pôsobil ako lekár v spomínanej leteckej spoločnosti a do roku 2008 bol riaditeľom Záchrannej služby Košice.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Bratislave a okolí sa na niektorých miestach tvoria kolóny

V Bratislave a okolí sa na niektorých miestach tvoria kolóny

DNES - 8:12Domáce

Vodiči musia rátať aj s polhodinovým zdržaním.

Policajné cvičenie obmedzí v stredu dopravu v Dubnici nad Váhom

Policajné cvičenie obmedzí v stredu dopravu v Dubnici nad Váhom

DNES - 7:43Domáce

Z dôvodu konania cvičenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne čakajú v stredu motoristov dopravné obmedzenia v Dubnici nad Váhom.

Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

VČERA - 21:29Domáce

Tínedžerky brutálne napadli vychovávateľku.

Z trhu sťahujú šalát, našli v ňom cudzí predmet

Z trhu sťahujú šalát, našli v ňom cudzí predmet

VČERA - 20:35Domáce

Zákazníci by si mali skontrolovať, či uvedený šalát nemajú doma.

SHMÚ varuje pred mrazom vo viacerých krajoch

SHMÚ varuje pred mrazom vo viacerých krajoch

VČERA - 18:26Domáce

Mráz môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu.