• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
13°Bratislava

Contadora desiata etapa trápila, na Sagana šliapať nebude

  • 11:16 15.07.2015
  • PAU
Contadora desiata etapa trápila, na Sagana šliapať nebude

Španielsky cyklista Alberto Contador priznal, že utorok na Tour de France bol pre neho zlým dňom. Líder stajne Tinkoff-Saxo pre celkovú klasifikáciu zároveň dodal, že zďaleka nie je všetkým dňom koniec.

VŠETKO O TOUR DE FRANCE

"Etapa mala komplikovaný záver na La Pierre Saint Martin, kde som do kopca vôbec nestíhal za Froomom a jeho tímovými kolegami. Nemohol som vystupňovať tempo, lebo som mal problémy s dychom a nemohol som sa zbaviť kyseliny mliečnej v nohách," vysvetlil Alberto Contador na stránke tímu Tinkoff-Saxo.

Contadora pri stúpaní trápilo dýchanie

Víťaz tohtoročného Giro d´Italia Contador túži po treťom triumfe na Tour de France a zároveň naplnení výnimočného double z Gira a Tour v jednom roku. Jeho ambície sa však po príchode do Pyrenejí otriasajú v základoch, keďže po utorkovom 11. mieste a odstupe 2:51 minúty sa jeho celkové časové manko na lídra Chrisa Frooma vyšplhalo na 4:04 minúty.

"Aj v cyklistike to tak chodí, že máte lepšie a horšie dni. Verím, že tie lepšie v mojom podaní ešte len prídu. Tour de France sú veľmi dlhé preteky a my sme ešte len prišli do kopcov. Nie, Tour ešte nie je rozhodnutá," skonštatoval Contador.

Streda 15. júla: 11. etapa: Pau - Cauterets - Vallé de Saint-Savin (188 m)

Jeden zo športových riaditeľov Tinkoff-Saxo Steven de Jongh odmietol tvrdenie, že po zlom vstupe Contadora do Pyrenejí by ho mali ako lídra pre celkovú klasifikáciu prestať podporovať.

"Je ešte priskoro, aby sme hovorili o nejakých systémových zmenách v našom tíme týkajúcich sa celkového poradia. Alberto je veľký bojovník, všetci to vieme. Stratil síce drahocenné sekundy, ale nie bojovného ducha a vôľu. Zvyšok tímu ho bude naďalej maximálne podporovať, aby sa vrátil do boja o celkové víťazstvo," povedal De Jongh.

Odporúčame:

Sagan si prejde Pyrenejským peklom, bude aj špurtovať o body

Armstrong nešetrí lídra Tour de France, je podozrivo silný


Taktika tímu Tinkoff-Saxo sa nezmenila

Na konkrétnu otázku RTVS po 10. etape, či v tíme Tinkoff-Saxo neuvažujú o väčšej podpore Petra Sagana a jeho boja o zelený dres v bodovacej súťaži na úkor Alberta Contadora, De Jongh odvetil: "O tom je ešte priskoro hovoriť. Sadneme si spolu v tíme a pouvažujeme nad taktikou do ďalších dní."

Už stredajšia etapa so stúpaním na slávny Tourmalet môže dať definitívne odpoveď na otázku, či mal Contador naozaj iba zlý deň v kopcoch, alebo je jeho túžba po triumfe na Tour de France viac len zbožným želaním majiteľa tímu Olega Tiňkova a ľudí okolo neho.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.