15. ročník súťaže Hubert Cup predstavuje svojich víťazov
- 17:32 13.07.2015
- BRATISLAVA
V priestoroch reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton sa v sobotu 27. júna 2015 odohral napínavý súboj medzi profesionálnymi barmanmi a barmankami. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant zorganizovala v poradí 15. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2015. V súťažnej kategórii Sekt cocktail zvíťazil Rastislav Kubáň a v kategórii Flair získal prestížne ocenenie Stefan Haneder.
V priestoroch hotela Carlton sa súťažiaci predstavili v dvoch kategóriách; Sekt cocktail a Flair. Hodnotila ich odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, viceprezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.
Do obľúbenej kategórie Sekt cocktail sa každoročne prihlási najviac barmanov a barmaniek, tento rok ich bolo 21. Súťažiaci mali za úlohu namiešať drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja bol vyhradený časový limit len 6 minút. Porota hodnotila celý priebeh prípravy drinku, chuťovú a vizuálnu stránku. Víťazom tejto kategórie sa stal Rastislav Kubáň zo Slovenska. "Zúčastnil som sa na všetkých pätnástich ročníkoch súťaže a konečne som vyhral," povedal šťastný víťaz.
Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou bol Flair, v ktorej súťažiaci miešali drink za sprievodu žonglérskych trikov s fľašami, šejkrami alebo pohármi. Najlepšiu šou urobil Stefan Haneder z Rakúska, vďaka čomu získal zaslúžené 1. miesto. Porota v tejto kategórii hodnotila nielen vzhľad, arómu alebo chuť cocktailu, ale aj obtiažnosť trikov, zladenosť s hudbou či interakciu barmana s publikom.
Spoločnosť Hubert J.E. pri príležitosti 15. ročníka súťaže Hubert Cup vyhlásila ešte jednu špeciálnu cenu, a to – "Best of Hubert Cup"- najvyšší súčet bodov v absolvovaných súťažiach Hubert Cup. Ocenenie získali Janka Karkušová a Branislav Hažík, ktorí dosiahli za uplynulých 15 ročníkov rovnaký počet bodov.
Rastislav Kubáň, jeho víťazný Sekt cocktail:
Golden Point
Zloženie:
3 cl St-Germain Liquer
1 cl Monin Poire (pear)
1,5 cl Fresh lemon juice
2 cl Crodino bitter
doliať Hubert de Luxe
Príprava:
šejker
Dekorácia:
ovocie, kvet
Stefan Haneder a jeho víťazný Flair drink:
Red Rose
Zloženie:
2 cl Vodka Gorbatchow
2 cl Bacardi Blanco
2 cl Malibu
1,5 cl Peach Tree
8 cl Red Berry Juice Pago
5 cl Orange Juice
1cl Passion Fruit Sirup Monin
Príprava:
mixér
Dekorácia:
jahoda, mäta
Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk a https://www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti
Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships
V obľúbenej online hre sa objavil legendárny vojak Švejk s hlasom herca Michala Holána.
Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington
Značka Remington je lídrom na trhu v oblasti starostlivosti o vlasy v mnohých krajinách sveta, vrátane Slovenska.
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?
Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set
Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.
Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite
Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.