• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Marko Daňo sa predstavil Chicagu, zabojuje o miesto v tíme

  • 12:53 13.07.2015
  • CHICAGO
Marko Daňo sa predstavil Chicagu, zabojuje o miesto v tíme

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo sa po trochu prekvapujúcej výmene z Columbusu do Chicaga v zámorskej NHL teší na pôsobenie v novom tíme. Pôvodne síce mladý reprezentant rátal s tým, že niekoľko rokov pobudne v organizácii Blue Jackets, opak je však pravdou a je pred ním výzva vybojovať si miesto v kádri úradujúceho víťaza Stanleyho pohára.

"Takúto výmenu som nečakal. S odstupom času som rád, že som sa dostal k Blackhawks," povedal Marko Daňo v nedeľu počas kempu nováčikov "jastrabov" z Chicaga a doplnil: "V tomto kempe som hlavne preto, aby som spoznal všetkých ľudí."

Odporúčame:

Hrivík zostáva v NY Rangers, zmluvu mu predĺžili o ďalší rok

Chicago sa zbavilo svojej opory, odchádza Patrick Sharp


V Chicagu sa mladý útočník nemohol vyhnúť ani rozhovoru o svojom krajanovi Mariánovi Hossovi, ktorý už niekoľko rokov patrí medzi výrazné opory klubu. "Je to veľmi dobrý chalan. Keď Marián začínal s hokejom, hral s mojím otcom. Je preto skvelé, že teraz som s ním v jednom tíme. Je to výborný hokejista, v Chicagu odohral niekoľko vynikajúcich sezón. Môžem sa veľa naučiť od neho aj od ďalších chlapcov," poznamenal Marko Daňo.

Keďže je rodák z rakúskeho Eisenstadtu v Chicagu nový, miestne médiá ho požiadali, aby stručne charakterizoval svoj herný štýl. A Daňove slová im veľmi pripomenuli Mariána Hossu. "Som útočník, ktorý dokáže aj brániť a má cit pre hru. Dokážem si aj dobre podržať puk v rohoch či ho vybojovať na tomto mieste. Každý hokejista je iný, no snažím sa hrať podobne ako Marián Hossa, ale on je na úplne inej úrovni. Verím, že sa k nemu časom priblížim," povedal.

Marko Daňo pôsobí v zámorí od jari 2014. V závere sezóny 2013/2014 odišiel do Severnej Ameriky a odštartoval svoju púť vo farmárskej AHL v mužstve Springfield Falcons. V nasledujúcom ročníku absolvoval v AHL 39 duelov s bilanciou 11 gólov a 8 asistencií, no dostal šancu aj v NHL a nestratil sa v nej. V 35 zápasoch za Columbus dosiahol 8 presných zásahov a pridal aj 13 gólových prihrávok.

Správu priniesol oficiálny web NHL.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.