• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
24°Bratislava

Pečovský sa stal kráľom Fortuna ligy, objavom je Bero

  • 23:33 12.07.2015
  • RUŽOMBEROK
Pečovský sa stal kráľom Fortuna ligy, objavom je Bero

Tridsaťdvaročný futbalista MŠK Žilina Viktor Pečovský (nar. 24. mája 1983) sa stal najlepším hráčom najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy (FL) v sezóne 2014/2015, v ktorej klub spod Dubňa obsadil 2. miesto. Skúsený defenzívny stredopoliar slovenskej reprezentácie nahradil na tróne útočníka Slovana Bratislava Róberta Vitteka, ten triumfoval v predchádzajúcom ročníku 2013/2014.

Za najlepších trénerov na nedeľňajšom galavečere v Ružomberku vyhlásili tandem Ivan Vrabec - Martin Ševela, ktorí doviedli AS Trenčín k double: historickému majstrovskému titulu ako aj k prvenstvu v domácom pohári Slovnaft Cupe. Na slávnosti ich dekoroval kormidelník úspešnej slovenskej reprezentácie Ján Kozák, ktorého zverenci sú blízko k účasti na budúcoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

Objavom roka je Matúš Bero

Objavom minulého ročníka Fortuna ligy bol 19-ročný mládežnícky reprezentant a stredopoliar AS Trenčín Matúš Bero. Za najlepšieho rozhodcu Fortuna ligy 2014/2015 určili hlasujúci Ivana Kružliaka, najlepším asistentom je Roman Slyško.

"Z tohto ocenenia mám pochopiteľne veľkú radosť. Chcem poďakovať svojim najbližším, že ma v mojom úsilí podporujú. Samozrejme, aj spoluhráčom a trénerom, bez ktorých by som tu ťažko stál," uviedol na pódiu rodák z Brezna Viktor Pečovský a doplnil: "Som rád, že aj po tridsiatke som v reprezentácii. Budem sa snažiť v nej zotrvať čo najdlhšie. Na ihrisku sa cítim dobre, som vyhratý, futbal mi spôsobuje radosť."

V najlepšej jedenástke je prevaha Žilinčanov

V jedenástke ostatnej fortunaligovej sezóny má najväčšie - až šesťnásobné zastúpenie - vicemajster MŠK Žilina. Dvoch futbalistov "dodali" majstrovský AS Trenčín (brankár Miloš Volešák síce začal uplynulý ročník v Trenčíne, ale od začiatku septembra, teda väčšinu sezónu odchytal za MŠK Žilina, pozn.) a FC Spartak Trnava, jedného hráča má medzi elitou FK Senica. Najlepšiu jedenástku Fortuna ligy 2014/2015 tvoria títo hráči: Miloš Volešák (AS Trenčín/MŠK Žilina) - Ernest Mabouka (MŠK Žilina), Ramón Rodríguez da Silva (AS Trenčín), Milan Škriniar (MŠK Žilina), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava) - Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AS Trenčín) - Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), Jan Kalabiška (FK Senica) - Matej Jelič (MŠK Žilina).

Jeden z poltucta hráčov Žiliny v najlepšej jedenástke Fortuna ligy 2014/2015 Milan Škriniar skonštatoval: "Bola to pre mňa najlepšia sezóna v doterajšej kariére. Druhé miesto v lige je pekné, ale radšej by som získal majstrovský titul. Snáď sa nám to podarí v nastávajúcej sezóne." Jeho klubový spoluhráč, brankár Miloš Volešák poznamenal: "Teší ma, že som momentálne v Žiline, neľutujem odchod z Trenčína, aj keď má titul. Ešte väčšiu radosť však budem mať, keď ma tréner Ján Kozák povolá do reprezentačného tímu."

V spomenutej jedenástke uplynulého ročníka Fortuna ligy figuruje sedem slovenských futbalistov (Volešák, Škriniar, Čonka, Pečovský, Lobotka, Mihalík, Vlasko) a štyria legionári: Mabouka z Kamerunu, Ramón Rodríguez da Silva z Brazílie, Kalabiška z Česka a Jelič z Chorvátska. Poslední dvaja menovaní sa stali kráľmi kanonierov vo FL 2014/2015 s 19 presnými zásahmi. Iba jediný hráč obhájil postavenie v elitnej jedenástke zo sezóny 2013/2014 - Viktor Pečovský.

Laureáti v spomenutých anketách vzišli z hlasovania futbalových odborníkov

Dvanásť trénerov fortunaligových klubov, svoj hlas pridali aj prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák, výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) - tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák, kormidelník SR "21" Pavel Hapal, technický riaditeľ SFZ Ján Greguš, člen VV SFZ a zástupca trénerov Milan Lešický ako aj predstavitelia vybraných médií.

Nedeľňajšie vyhlásenie v Kultúrnom dome Andreja Hlinku v Ružomberku pripravila Únia ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej slovenskej futbalovej súťaže v spolupráci s marketingovým partnerom UFA Sports, partnermi Fortuna ligy a tohto podujatia. Organizátori ním dali slávnostnú bodku za uplynulým ročníkom najvyššej domácej súťaže 2014/2015 a zároveň aj "otvorili" novú fortunaligovú sezónu 2015/2016. Moderátorom programu bol Slávo Jurko.

Prehľad laureátov a ocenených futbalistov za uplynulú sezónu najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2014/2015:

Najlepší tréner: tandem Ivan Vrabec - Martin Ševela (obaja AS Trenčín)

Najlepší hráč: Viktor Pečovský (MŠK Žilina)

Objav sezóny: Matúš Bero (AS Trenčín)

Najlepší rozhodca: Ivan Kružliak

Najlepší asistent rozhodcu: Roman Slyško

Jedenástka Fortuna ligy 2014/2015 (za menom hráča v zátvorke klub):

Miloš Volešák (AS Trenčín /do konca augusta 2014/ - MŠK Žilina /od začiatku septembra 2014 doteraz/) - Ernest Mabouka (MŠK Žilina), Ramón Rodríguez da Silva (AS Trenčín), Milan Škriniar (MŠK Žilina), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava) - Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AS Trenčín) - Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), Jan Kalabiška (FK Senica) - Matej Jelič (MŠK Žilina)

Jedenástka Fortuna ligy 2014/2015 podľa postov:

Brankár: Miloš Volešák (AS Trenčín - MŠK Žilina)

Pravý obranca: Ernest Mabouka (MŠK Žilina)

Strední obrancovia (stopéri): Ramón Rodríguez da Silva (AS Trenčín), Milan Škriniar (MŠK Žilina)

Ľavý obranca: Matúš Čonka (FC Spartak Trnava)

Pravý stredový hráč: Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina)

Stredoví hráči: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AS Trenčín)

Ľavý stredový hráč: Jan Kalabiška (FK Senica)

Ofenzívny stredový hráč: Ján Vlasko (FC Spartak Trnava)

Útočník: Matej Jelič (MŠK Žilina)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.