Päť potravín, ktoré bojujú proti zápalu

Tieto potraviny nie sú exotické a možno ich zakúpiť v každom obchode s potravinami. Sú tiež chutné a ľahko ich začleníte do svojej stravy.
Zápaly, obzvlášť chronické, trápia ľudí po celom svete. Nielenže sa prejavujú problémami, ako je reumatoidná artritída alebo Crohnova choroba, ale lekári ich spájajú s vážnymi zdravotnými problémami, ako je cukrovka, ochorenia srdca a dokonca aj rakovina.
Existuje mnoho liekov, ktoré boli špeciálne navrhnuté tak, aby pomáhali znižovať zápal v celom tele. Avšak, všetky tieto lieky majú nežiaduce vedľajšie účinky, vrátane žalúdočných vredov a iných zažívacích ťažkostí, ako je aj poškodenie pečene.
Našťastie existujú prírodné spôsoby, ako pomôcť znížiť chronický zápal bez toho, aby sme museli siahnuť po týchto liekoch. Jedným z týchto spôsobov je konzumovanie potravín, ktoré pomáhajú v boji proti zápalu a znižujú poškodenie, ktoré môže zápal spôsobiť v celom tele. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o potravinách, ktoré bojujú proti zápalu.
Brokolica
Brokolica, rovnako ako iná kapustovitá zelenina je bohatým zdrojom sírnych zlúčenín, ktoré znižujú zápal. Tiež sú skvelé pre ochorenia, ako je artritída, pretože blokujú činnosť enzýmu spojeného s poškodením kĺbov.
Sardinky
Sardinky sú úžasné potraviny, ktoré by ste mali začleniť do stravy, ak vás trápi chronický zápal. Je preto, že sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Tieto kyseliny majú silné protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť znížiť opuch, podráždenie, bolesť a ďalšie známky zápalu po celom tele.
Čerešne
Čerešne sú obzvlášť dobré pre tých, ktorí majú chronické zápalové stavy. Je to pre ich obsah antokyánov, zlúčenín, ktoré môžu znížiť zápal, chránia kĺby a pomáhajú pri hojení spojivových tkanív.
Matcha
Matcha je prášková forma zeleného čaju, ktorá je neuveriteľne bohatá na antioxidačné zlúčeniny. Tieto zlúčeniny majú protizápalové vlastnosti a sú vhodné najmä pre osoby s artritídou, pretože môžu tiež podporovať zdravie chrupavky v kĺboch.
Avokádo
Avokádo je považované za jedno z najzdravších ovocí, pretože je bohaté na živiny. Niektoré z týchto živín sú fytosteroly, karotenoidy, antioxidanty a omega 3 mastné kyseliny, ktoré majú neuveriteľne silné protizápalové účinky.

Čokoláda má pozoruhodný účinok na mozog hodinu po konzumácii
Nová štúdia ukázala, ako vplýva horká čokoláda na myslenie.

Pocit „plnosti“ aj po veľkej potrebe? Pozor na túto diagnózu!
Ak pociťujete nutkanie na vyprázdnenie aj po tom, ako ste práve vykonali veľkú potrebu, dajte si pozor na zriedkavé ochorenie.

Lekári varujú: 1 z 5 infekcií močových ciest môže pochádzať z kontaminovaného mäsa
Nová rozsiahla štúdia prináša znepokojivé zistenia.

Ako vplývajú šediny na riziko rakoviny? Výskum z Japonska naznačuje spojitosť
Šedivenie vlasov je síce pre mnohých esteticky nepríťažlivé, no zo zdravotného hľadiska prináša výrazný benefit.

Zdravotný problém, o ktorom ste nepočuli: Prenasleduje až 90 percent ľudí
Väčšina ľudí o ňom nikdy nepočula, hoci prenasleduje takmer každého z nich. Ako sa prejavuje málo známy syndróm?
















