• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Vetchý a Fond Magnesia GO odovzdali športovcom milión KČ

  • 11:08 24.06.2015
  • BRATISLAVA
Vetchý a Fond Magnesia GO odovzdali športovcom milión KČ

Šesť mladých slovenských a českých športovcov si včera prevzalo šeky v celkovej hodnote až 1 000 000 KČ (cca 37 000 EUR), ktoré v rámci druhého ročníka projektu Fond Magnesia GO poskytli Karlovarské minerální vody, najväčší výrobca minerálnych a pramenitých vôd v strednej Európe. Z prihlásených talentov vybral Ondřej Vetchý, iniciátor a ambasádor projektu, šesť finalistov. Na základe hlasovania verejnosti na stránkach www.magnesiago.sk a www.magnesiago.cz si šestica športovcov rozdelila milión českých korún.

Prvé miesto, a teda 350 000 KČ, získala slovenská plavkyňa Barbora Mišendová s 3 620 hlasmi. Na druhom mieste sa umiestnil Jan Kríž s 2 543 hlasmi a získal tak 250 000 KČ. 150 000 KČ za bronzové umiestnenie si odniesla Barbora Průdková vďaka 2 102 hlasom. Štvrtý Jan Doležal získal sumu 100 000 KČ, piaty Donovan Džavoronok si odniesol 80 000 KČ a napokon šiesty, slovenský šprintér Jakub Matúš 70 000 KČ. O konečnom poradí rozhodlo celkom 11 531 hlasov.

Fond Magnesia GO je projektom spoločnosti Karlovarské minerální vody a obľúbeného herca a športovca Ondřeja Vetchého. V minulom roku a prvom ročníku súťaže sa spoločne rozhodli rozdeliť 600 000 KČ, venovaných Karlovarskými minerálními vodami medzi päť nádejných športovcov z Českej republiky. "Verím, že úspech v športe je triumfom nielen talentu a potrebného šťastia, ale aj vôle, ducha, vytrvalosti a odhodlania. Práve súhrou týchto dispozícií a vlastností a v tejto tvrdohlavosti v dobrom slova zmysle zisťujem presah nielen do každodenného života, ale aj do budúcnosti. Preto som inicioval projekt, ktorého cieľom je podporiť nádejných športovcov, ktorým finančná podpora umožní ďalší rozvoj, o ktorý sa preukázateľne a dlhodobo s úspechom usilujú a majú preň všetky predpoklady, "opisuje vznik projektu jeho iniciátor Ondřej Vetchý. Vďaka úspechu a nadšeniu minuloročných finalistov sa rozhodli v projekte nielen pokračovať, ale aj navýšiť sumu na 1 000 000 KČ (cca 37 000 EUR) a dať tak šancu na zisk finančnej podpory aj mladým športovým talentom zo Slovenska. Tento rok sa tak "v súboji" o najvyššiu výhru, 350 000 KČ, stretli štyria českí a dvaja slovenskí športovci.

Podpora Fondu Magnesia GO má byť ocenením a impulzom, vďaka ktorému sa talentovaní športovci môžu posunúť na ešte vyššiu športovú úroveň. Ide o povzbudenie a podporu na ceste za športovými cieľmi a snami. Fond Magnesia GO im pomáha získať v ich kariére rozhodujúci náskok. "Karlovarské minerální vody dlhodobo podporujú šport. Minuloročnú produktovú novinku Magnesia GO sme sa rozhodli uviesť na trh s podporou nového projektu Fondu Magnesia GO namiesto klasickej reklamnej kampane a vďaka veľkému úspechu, sme sa rozhodli v tomto projekte pokračovať aj tento rok. Chceme tak finančne podporiť talent a nadšenie najlepších športovcov a zároveň ponúknuť všetkým športovcom ich obľúbenú minerálnu vodu v praktickej fľaši, ktorá im vďaka svojmu jedinečnému zloženiu pomáha k dobrej kondícii počas športovania," vysvetľuje Alessandro Pasquale, generálny riaditeľ Karlovarských minerálních vod.

AKO ŠPORTOVCI VYUŽIJÚ VÝHRU?

Plavkyňa Barbora Mišendová svoju výhru využije na zaplatenie profesionálneho športového vysokohorského sústredenia, svojich ciest medzi svetovými bazénmi, ochladzovacieho bazénu, ktorý by jej pomohol s regeneráciou, a pokiaľ ešte niečo zostane, kúpi si tréningové i špeciálne pretekárske plavky.

Rychlolezec Honza Kríž si za výhru nakúpi oficiálne chyty určené na tréning, zaplatí cesty a ubytovanie na pretekoch, vďaka ktorým bude mať šancu zmerať si sily so svetovou elitou, a sústredenie v zahraničí.

Cyklistka Barča Průdková výhru využije na kvalitné športové prípravy, sústredenia a nákup vybavenia, ktoré dostáva v teréne poriadne zabrať. Ďalej tiež na štartovné, ubytovanie a cesty na preteky svetového pohára, ktoré sa konajú po celom svete.

Desaťbojár Honza Doležal využije financie na profesionálne tréningové sústredenie v Juhoafrickej republike a na sadu lepších pretekárskych tretier, ktoré sú v desaťboji veľkou alchýmiou.

Volejbalista Donovan Džavoronok si chce z peňazí zaobstarať športové vybavenie, obuv, nákolenníky, posilňovacie doplnky a oblečenie na behanie a tréning, ďalej tiež cesty na beachvolejbalové turnaje do zahraničia a kondičného trénera.

Šprintér Jakub Matúš si z výhry zafinancuje profesionálny tréning v lepších klimatických podmienkach, za časť peňazí si plánuje kúpiť nové tretry alebo zaplatiť prenájom športoviska, kde by mohol trénovať, a tiež kvalitnú regeneráciu.

Viac o športovcoch sa dozviete na www.magnesiago.sk.

AKO SA DARÍ MINULOROČNÝM VÍŤAZOM FONDU MAGNESIA GO?

Adam Mendrek, mladý a nádejný bedmintonista a minuloročný víťaz, hovorí: "Vďaka výhre vo Fonde Magnesia GO som sa zúčastnil turnaja v Afrike, kde som sa posunul na 190. miesto v seniorskom svetovom rebríčku. A ďalej využijem zvyšok peňazí na sústredenie v indonézskom Semarangu, kde trénujú najlepší singlisti z Indonézie."

Jiřímu Prskavcovi, kanoistovi, ktorý sa minulý rok umiestnil na druhom mieste, sa tiež výborne darí - "Od minulého roku som sa na pretekoch svetovej série umiestnil druhý, na závode v Nemecku som vyhral o 3,5 sekundy pred ostatnými a na treťom závode na Majstrovstvách sveta do 23 rokov v Brazílii sa mi podarilo získať titul Majstra sveta. Vďaka finančnej podpore som potom strávil dva týždne na sústredení v Emirátoch a mesiac v Austrálii."

Minuloročný bronzový plavec Jan Micka sa za posledných niekoľko mesiacov taktiež nenudil. "V minulom roku sa mi podarilo splniť A-limit na Olympijské hry 2016 v Rio de Janeiro v disciplíne 1500 voľný spôsob a prekonať niekoľko českých rekordov. Ten posledný na 1 500 voľný spôsob som prekonal o celých 5 sekúnd s časom 15:03,68. Výhru som zatiaľ využil na sústredenie, nákup výživových doplnkov a ďalej ju budem využívať na preteky," hovorí nádejný plavec.

O FONDE MAGNESIA GO
Poslaním Fondu Magnesia GO je podpora nádejných športovcov v ceste za ich športovými snami. Prostriedky, ktoré vďaka Magnesii získajú, im pomôžu v príprave a športovom rozvoji. Veríme, že im prinesú aj rozhodujúci náskok v náročnej svetovej konkurencii.

O MAGNESII GO
Prírodná minerálna voda Magnesia obsahuje prírodný horčík, ktorý športovci oceňujú pre jeho preukázateľné účinky na:
• relaxáciu svalov a podporu ich normálnej činnosti
• tvorbu energie
• zníženie miery únavy a vyčerpania
• podporu sústredenia

Do minulého roka bola neperlivá prírodná minerálna voda Magnesia dostupná len v 0,5l a 1,5l fľašiach s uzáverom. Potrebám našich zákazníkov - športovcov sme vyšli v ústrety novým výrobkom - športovou Magnesiou GO. V 0,75 litrovej ergonomickej fľaši dizajnéra Marka Mikovca so športovým uzáverom je obsiahnutá 1/3 odporúčanej dennej dávky horčíka v prirodzenej a pre organizmus výborne vstrebateľnej forme.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.