• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
15°Bratislava

Kúpalisko Mičurín zíva prázdnotou, Iuventa nenašla nájomcu

  • 13:36 23.06.2015
  • BRATISLAVA
Kúpalisko Mičurín zíva prázdnotou, Iuventa nenašla nájomcu

Iuventa - Slovenský inštitút mládeže nenašla vo výzve na krátkodobý nájom priestorov letného kúpaliska a priľahlých pozemkov na Búdkovej ulici v Bratislave nájomcu. Celkovo sa pritom do výzvy prihlásili štyria záujemcovia. Ako agentúru SITA informovala Veronika Rosputinská z komunikačného odboru Iuventy, komisia vyhodnotila všetky štyri ponuky.

Dvaja záujemcovia však podľa nej nereagovali na predmet výzvy a namiesto toho poslali žiadosti o zverenie areálu do ich správy. Komisia na tieto žiadosti nemohla prihliadať. Jeden záujemca prejavil záujem o prenájom areálu letného kúpaliska, avšak nespĺňal vo výzve stanovené podmienky, keďže neponúkol ani minimálne trhové nájomné. Štvrtý záujemca prejavil záujem, avšak nakoniec ho na zasadnutí stiahol.

Podmienkou bolo zaplatiť trhové nájomné

Ministerstvo školstva a Iuventa v spolupráci so zástupcami bratislavského Starého Mesta, hlavného mesta a ďalšími subjektmi teraz hľadajú iné spôsoby sprevádzkovania letného kúpaliska. Rezort spolu so Slovenským inštitútom mládeže zároveň pripravujú plán sprístupnenia areálu na Búdkovej počas júla a augusta na kultúrne a spoločenské aktivity pre rodiny s deťmi a mládež.

Ako vyplýva zo zverejnenej výzvy na krátkodobý nájom s účelom prevádzkovať letné kúpalisko, podmienkou pre záujemcov bolo zaplatiť trhové nájomné za predpokladané obdobie prevádzky letného kúpaliska. Časť pozemku s rozlohou 1516 štvorcových metrov pritom chceli prenajať za 2,02 eura na meter štvorcový na mesiac, plavecký bazén za 106,67 eura za mesiac a murovanú šatňu za 186,47 eura na mesiac. Celkovo by teda záujemca mal zaplatiť za nájom 3355 eur za mesiac.

Otázka využitia areálu Iuventy na Búdkovej a tiež kúpaliska v jeho areáli sa otvorila po tom, ako v polke mája strana SaS upozorňovala na predaj budovy Iuventy. Predaj mal byť podľa strany biznisom s oligarchami.

Budova a ani areál sa nebudú predávať

"Budova má ustúpiť kšeftu s pozemkom a budovou. Všetko sa pripravuje na vysťahovanie Iuventy. Bude to narýchlo, len aby sa na Búdkovej budova vyprázdnila," upozornil v máji poslanec NR SR Martin Poliačik. Minister školstva Juraj Draxler následne 27. mája vyhlásil, že budova a areál Iuventy na Búdkovej ulici v Bratislave sa predávať nebudú a rezort iba hľadá účelné využitie tohto priestoru.

Aktivisti z občianskeho združenia Mičurin koncom mája vyzvali ministra školstva, aby odovzdal areál s hlavnou budovou a bazénom do správy mestskej časti Staré Mesto. Požadovali tiež, aby rezort odovzdal letné kúpalisko do správy občianskeho združenia Mičurin, ktoré kúpalisko v minulosti zachraňovalo. Draxler však vtedy povedal, že prevádzkovateľa bazéna plánujú vybrať v transparentnom procese a mohli by ho mať od polovice júna.

Iuventa - Slovenský inštitút mládeže je štátna inštitúcia riadená Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Predmetom činnosti organizácie je práca s mládežou mimo školy a rodiny a mládežnícka politika na Slovensku aj mimo neho. Cieľom aktivít je implementovať štátnu politiku voči deťom a mládeži.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

VČERA - 17:55Domáce

Strechu jedného z hotelov v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar.

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

VČERA - 15:11Domáce

Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

VČERA - 13:52Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov.

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

VČERA - 13:10Domáce

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

VČERA - 12:06Domáce

Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť na dočasnú úplnú uzáveru cesty I/79 v okrese Trebišov v úseku Veľaty - Luhyňa - Čerhov, ku ktorej dôjde v nedeľu od 14.00 h.