• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
22°Bratislava

Na trávniku v Splite bol hákový kríž, Chorvátom hrozí trest

  • 18:35 13.06.2015
  • SPLIT
Na trávniku v Splite bol hákový kríž, Chorvátom hrozí trest

Chorvátsko bude možno čeliť ďalšiemu trestu od Európskej futbalovej únie (UEFA), keď sa v piatkovom stretnutí kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy proti Taliansku objavila na ihrisku svastika.

Vyzeralo to, ako keby symbol nacizmu bol vysekaný do trávnika alebo na ňom namaľovaný. Bezpečnostná služba sa ho snažila cez prestávku zakryť, no neúspešne. Symbol sa nachádzal na polovici, ktorá v prvom polčase patrila hosťom.

Odporúčame:

Video: V Splite sa body delili, Česi vybuchli na Islande

Slováci môžu proti Macedónsku urobiť ďalší krok na ME 2016


Zápas sa hral pred prázdnym hľadiskom pre marcové rasistické správanie chorvátskych fanúšikov a skončil sa remízou 1:1. Už novembrové meranie síl medzi Talianskom a Chorvátskom na San Sire (tiež 1:1) musel hlavný rozhodca na desať minút prerušiť pre výtržnosti v sektore fanúšikov hostí.

"Je to jeden z problémov, ktoré sa snažíme odstrániť. Nanešťastie sa dnes stalo niečo podobné, ale radšej by sme o tom nehovorili dnes. Nechajme to na zajtra," povedal po dueli prezident Chorvátskeho futbalového zväzu (HNS) Davor Šuker. "Ospravedlňujeme sa Taliansku a všetkým," uviedol neskôr hovorca zväzu.

Vyhrotenú atmosféru zažili diváci aj počas prípravného vzájomného súboja v roku 2006 v Livorne, kde približne 200 chorvátskych fanúšikov na tribúne vytvorilo svastiku z vlastných tiel a salutovali v nacistickom štýle.

Chorvátsko ani Taliansko v doterajšom priebehu kvalifikácie ešte neokúsili trpkosť prehry. Chorváti sú na čele H-skupiny so 14 bodmi a bilanciou štyri víťazstvá, dve remízy. Talianom patrí druhá priečka (12 bodov, 3 - 3 - 0). Tretie Nórsko, ktoré v piatok remizovalo 0:0 doma s Azerbajdžanom, má na konte 10 bodov. Ďalšie kvalifikačné stretnutia sú na programe v septembri.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.