• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 21.5.2024Meniny má Zina
16°Bratislava

Košice lákajú na pohyb, získali titul Európske mesto športu

  • 14:36 08.06.2015
  • KOŠICE
Košice lákajú na pohyb, získali titul Európske mesto športu

Ako prvé mesto na Slovensku získali Košice titul Európske mesto športu 2016. Po posúdení, kontrolnom a hodnotiacom monitoringu priznala titul medzinárodná komisia ACES Europe. Výsledok oficiálneho rozhodnutia z Bruselu primátorovi Richardovi Rašimu písomne oznámil prezident ACES Europe Gian Francesco Lupatelli. V pondelok o tom informoval košický primátor Raši na krátkom brífingu.

Titul prinesie Košičanom aj ekonomický efekt

Košice aj cez titul Európske mesto športu 2016 majú za cieľ prilákať k športovaniu čo najviac obyvateľov všetkých generácií, ale aj návštevníkov. Zaujímavými aktivitami chce mesto osloviť aj ľudí, ktorí doteraz nešportovali. Ako informoval primátor, nebude zabúdať ani na sociálne odkázaných, hendikepovaných a seniorov.

"Už pri ohlásení kandidatúry začalo mesto dostávať ponuky od zväzov a medzinárodných asociácií na organizáciu športových podujatí, čo prinesie Košičanom nielen športový zážitok, motiváciu mládeže k cieľavedomej športovej aktivite, ale aj ekonomický efekt," povedal Raši.

Každý rok chcú postaviť jedno veľké športové zariadenie

Mesto chce investovať viac peňazí ako dosiaľ aj do infraštruktúry, opraviť školské športoviská a areály, vystavať nové, moderné športové zariadenia. Raši uviedol, že mesto má novú Koncepciu rozvoja športu na roky 2015 - 2020.

"Každý rok máme v pláne postaviť minimálne jedno veľké športové zariadenie," povedal Raši. Uviedol napríklad letné kúpalisko a plaváreň ČH, modernú futbalovú arénu, národné tenisové centrum, športové centrum pre hendikepovaných, šesť atletických oválov, exteriérové fitnescentrá, vodný kanál, multifunkčnú halu či desiatky kilometrov cyklistických trás.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.