Gastro skupina Medusa Group otvára ďalšiu prevádzku v Prahe
- 10:54 29.05.2015
- BRATISLAVA

Sieť samoobslužných reštaurácii Presto v business a administratívnych centrách sa v Prahe rozšírila o prevádzku v BC Chodov s kapacitou viac ako 290 miest. Po Florentine v centre mesta, kde Presto funguje od januára minulého roka, tak Medusa Group otvorila druhú reštauráciu s vysokou úrovňou gastro služieb, kde kľúčovú časť tvorí novinka tzv. DOT systém. Zákazníci si budú môcť sami zostaviť jedlo na tanieri zo širokej ponuky podľa svojej chuti a potrieb.
Ako DOT systém funguje?
Vlastné menu si vďaka DOT systému zákazníci Presto poskladajú veľmi jednoducho. Tanier pozostáva zo štyroch častí, ktoré je možné ľubovoľne kombinovať – výber zahŕňa mäso, teplé a studené prílohy, zeleninu. Pravidlom je, že na jednom tanieri musia byť minimálne 4 doty, čiže jedlá – naberačky. Viac je samozrejme na zákazníkovi. Polievka sa počíta ako ďalší dot k hlavnému jedlu. "Poskladať si obed podľa vlastných predstáv bola najčastejšia požiadavka návštevníkov našich samoobslužných prevádzok a vyhovieť im prostredníctvom toho systému je veľmi efektívne. Okrem toho pripravujeme aj ponuku jedál, ktoré v modernej kantíne nemôžu chýbať. Budeme ju častejšie obmieňať aj so zreteľom na sezónnosť rôznych surovín," vysvetlil Mojmír Lieskovský, brand manager siete Presto.
Platí rýchlo a kvalitne
Obedový DOT systém odbúrava čakanie na jedlo pri klasickej obsluhe a rovnako i kompromisy pri výbere z menu. Takisto ďalšia ponuka v Presto - raňajky, sladká desiata či zeleninový olovrant, dotvára pravidelný a výživný stravovací režim zaneprázdnených ľudí. "Napríklad začať deň slaným koláčom plneným mäsom alebo zeleninou, neskôr sa povzbudiť čokoládovo-mätovým cheesecakekom, obed si poskladať podľa svojej chuti a popoludní sa osviežiť quinoa šalátom so špenátom a kozím syrom, je náš tip na zdravý deň na tanieri. Navyše, všetko si môžu zákazníci zobrať aj zo sebou, a tak prípadne spojiť príjemné s užitočným", dodal Mojmír Lieskovský.
MEDUSA GROUP bola založená v roku 2003 otvorením reštaurácie Medusa v historickom centre Bratislavy. Medusa bola vôbec prvou prevádzkou, ktorá spájala kvalitnú reštauráciu, večerný podnik a kokteil bar v jednom a už v krátkom čase sa stala legendou nočného života. V tom istom roku bol vytvorený koncept samoobslužných reštaurácií PRESTO spolu so sieťou reštaurácií Al dente. K dnešnému dňu prevádzkuje skupina vyše 30 vlastných gastrozariadení v Bratislave, Viedni a v Prahe, vrátane samostatnej cateringovej divízie a komplexne zabezpečuje stravovanie pre spoločnosť Volkswagen Slovakia. MEDUSA GROUP je najväčšou gastronomickou skupinou pôsobiacou na slovenskom trhu, pre ktorú aktuálne pracuje vyše 1.000 zamestnancov. Viac informácií nájdete aj na www.medusagroup.sk.

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?