• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Za Smerom je tuhý boj, národniari predbehli Sieť

  • 13:06 21.05.2015
  • BRATISLAVA
Za Smerom je tuhý boj, národniari predbehli Sieť

Ak by sa parlamentné voľby konali v polovici mája, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 36 percent hlasov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry AKO s.r.o.

Agentúra prieskum robila v dňoch 13. až 18. mája formou telefonického rozhovoru na vzorke tisíc respondentov. Vzorka bola reprezentatívna z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, národnosti a kraja. Agentúra sa respondentov pýtala otázku "V marci budúceho roka sa budú konať voľby do NR SR (parlamentu). Ak by sa konali už teraz, ktorú stranu by ste volili?"

Na druhom mieste by skončilo KDH so ziskom 9,8 percenta hlasov respondentov. Tretie skončilo OĽaNO s 9,6 percenta hlasov, nasleduje Most-Híd (8,8 percenta), SNS (8,7 percenta) a Sieť (8,5 percenta). Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostala aj SaS so ziskom 5,2 percenta hlasov.

Odporúčame:

Smeru uškodil Váhostav, SNS a SMK stúpli voličské hlasy


Pred bránami parlamentu by skončili SMK (3,7 percenta), SDKÚ-DS (3,5 percenta), SKOK! (1,9 percenta) a NOVA (1,7 percenta). Menej ako jedno percento voličských hlasov získali strany ĽS-NS, Šanca, TIP, KSS a Zmena zdola. Iným politickým stranám alebo hnutiam by svoj hlas dalo 0,6 percenta respondentov. Tieto údaje odrážajú odpovede 56,4 percenta respondentov, 14,6 percenta respondentov by nešlo voliť, ďalších 29 percent nevedelo povedať, koho by volilo.

Agentúra sa respondentov pýtala aj na to, aké pevné je ich rozhodnutie podporiť konkrétne strany. Podľa prieskumu 39,8 percenta zvolilo odpoveď: "Teraz by som ju volil, ale je možné, že svoj názor do budúceho roka ešte zmením, ak bude iná, lepšia ponuka", 35,6 percenta respondentov zvolilo možnosť: "Túto stranu budem voliť určite. Svoje rozhodnutie za žiadnych okolností nezmením".

Odpoveď: "Teraz by som ju volil a asi už svoj názor nezmením" si vybralo 14,8 percenta opýtaných a 8,1 percenta zvolilo odpoveď: "Teraz by som ju volil, ale som veľmi náchylný možno o rok voliť nejakú inú stranu". Nevedelo alebo nechcelo odpovedať 1,7 percenta respondentov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

DNES - 8:48Domáce

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie.

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

DNES - 8:14Domáce

Na diaľničných vjazdoch do Bratislavy sa tvoria aj kolóny.

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

DNES - 7:39Domáce

Zámer zmeniť lokalitu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave nie je prekvapivý. V tomto momente sa Ružinov javí reálnejšie ako pôvodné Rázsochy.

Na západnom Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom a búrkami

Na západnom Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom a búrkami

VČERA - 19:30Domáce

Na západnom Slovensku má v piatok (17. 5.) silnejšie fúkať. Počítať treba aj s búrkami.

Leteckí záchranári pomáhali zranenému rogalistovi

Leteckí záchranári pomáhali zranenému rogalistovi

VČERA - 17:11Domáce

Leteckých záchranárov z Popradu vyslali vo štvrtok popoludní do katastra obce Kamenica v okrese Sabinov, odkiaľ bol hlásený pád rogalistu.