• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
18°Bratislava

Nové Šuty: Miesto pre rodinu a komunitu

  • 9:00 12.05.2015
  • Bratislava
Nové Šuty: Miesto pre rodinu a komunitu

O tento typ novostavieb vo vychytených suburbánnych lokalitách je stúpajúci záujem. Ambíciu nastaviť latku pre kvalitné rodinné bývanie má bratislavský projekt Nové Šuty, ktorý vo Vajnoroch realizuje spoločnosť VI GROUP.

Štatistiky dopytov a predaných bytov v Bratislave signalizujú oživenie trhu. Avšak podrobnejší pohľad na štruktúru predaja ukazuje, že ide zväčša o byty, ktoré sú pod „magickou hranicou“ 1900 eur za meter štvorcový a tomu zodpovedá aj ich vybavenie, malá výmera a diskutabilná lokalita. Svoju úlohu pri ich predaji zohrávajú i relatívne dostupné hypotéky pre menej bonitných klientov. Štatistika eviduje i mnohé „ležiaky“ a zmrazené projekty, ktoré spadajú do kategórie štartovacích bytov a ktoré čakajú na svoj skorý vstup na realitný trh. Na opačnom konci spektra zvýšeného dopytu stoja novostavby, ktoré sú svojimi parametrami vhodné pre rodiny s deťmi. Nové Šuty v Mestskej časti Vajnory sú objavované práve rodinami, ktoré oceňujú prelínanie sa mestského a vidieckeho prostredia, blízkosť prírody, turisticko-športových lokalít, ale aj rýchlu dostupnosť vymožeností hlavné mesta so všetkými pracovnými príležitosťami, službami a kultúrou. Rodinné bývanie v dobrej lokalite je dobrá investícia.

Základom vytvárania komunity je spokojnosť jej jednotlivých stavebných „buniek“, teda rodín. Prioritou projektu Nové Šuty je kvalitné a dispozične komfortné rodinné bývanie , parkovanie, veľa možností pre trávenie voľného času a stretávanie sa. Nosnou ideou projektu je prelínanie už stojacej pôvodnej časti obce Vajnory a novej štvrte Nové Šuty. Do realizácie sme preto vniesli atribúty typicky rodinného bývania, kde po čase bude každý poznať každého, kde je a bude priestor pre rast komunity a susedské zdieľanie,“ uvádza konateľ spoločnosti VI GROUP, spol s.r.o.. Ing. arch. Juraj Duška.

Ak sa vrátime ku kvartálnym štatistikám, tie len potvrdzujú, že byty vhodné pre rodiny sa výborne predávajú aj „z papiera“. Dobre „nakreslené“ projekty v dobrých bratislavských lokalitách sú prvýkrát od roku 2008 opäť vyhľadávané aj ako investícia.

Charakteristika projektu Nové Šuty
• 16 radových domov a 54 trojizbových bytov.
• 4- izbové radové rodinné domy
• 3- izbové byty v radových domoch
• parkovacie státia na teréne ako i v suteréne, 142 ks
• detské ihrisko ako súčasť projektu

Viac informácií nájdete na: www.novesuty.sk
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.