• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 22.5.2024Meniny má Júlia, Juliana
15°Bratislava

Video: Krutý revanš Bayernu v LM, Barca potvrdila postup

  • 11:15 22.04.2015
  • BRATISLAVA
Video: Krutý revanš Bayernu v LM, Barca potvrdila postup

Do semifinále futbalovej Ligy majstrov v utorok dva razy postúpila skratka FCB. Barcelona v odvete v domácom prostredí proti Parížu St. Germain nadviazala na víťazstvo z prvého duelu a Bayern Mníchov napriek rozsiahlej maródke rezolútne prebudil FC Porto zo sna o prieniku medzi najlepšiu štvoricu a nasúkal "drakom" poltucet gólov.

V stredu o 20.45 h sa začnú zostávajúce štvrťfinálové odvety Real Madrid - Atlético Madrid (prvý zápas 0:0) a AS Monaco - Juventus Turín (prvý zápas 0:1) ----> VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU. Žreb semifinále Ligy majstrov je na programe v piatok 24. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny.

Výsledky prvých štvrťfinálových zápasov Ligy majstrov:

Video: Madridské derby nemalo víťaza, Juventus spasil Vidal

Video: Barca a Porto zvíťazili, blysli sa Suárez a Quaresma


Neymar dvoma gólmi rozhodol o triumfe Barcelony

Futbalisti Barcelony sú po vlaňajšej absencii späť medzi elitnou štvoricou v Lige majstrov. V odvetnom stretnutí štvrťfinále zvíťazili Katalánci pred vlastnými fanúšikmi gólmi Brazílčana Neymara nad hráčmi parížskeho St. Germain 2:0 a v súčte s ich výhrou 3:1 v úvodnom dueli vo francúzskej metropole uspeli celkovo presvedčivo - rozdielom štyroch presných zásahov (5:1).

Na štadióne Camp Nou bol rozdielovým najmä prvý polčas, útočník FCB Neymar sa presadil v 14. a 34. minúte - najskôr zužitkoval famózny prienik a následnú prihrávku spoluhráča Andrésa Iniestu, v druhom prípade vyťažil z presného centra svojho krajana Daniho Alvesa. "Verím, že sme momentálne v najlepšej forme. Stojíme dobre v Lige majstrov, domácej ligovej súťaži, všade. Musíme takto pokračovať ďalej," citoval Neymara portál espnfc.com.

Po Neymarovom druhom góle museli Parížania na postup skórovať štyrikrát a neinkasovať a zápas sa pod kontrolou domáceho výberu prakticky už len dohrával. "Do zápasu sme vstúpili vynikajúco. Už po prvom stretnutí sme mali na konte dobrý výsledok, dnes sme ho potvrdili. Vypracovali sme si mnoho príležitostí," citovala slová trénera Barcelony Luisa Enriqueho oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).

"V prvom polčase sme súpera vysoko napádali, usilovali sme sa nedať mu šancu. V útoku máme obrovský potenciál, obrana bola dobre zabezpečená. Dnes sa PSG ťažko dostával do našej šestnástky," skonštatoval Luis Enrique a doplnil: "Dúfam, že to najlepšie je v tomto ročníku ešte stále pred nami. Moji zverenci tvrdo pracovali počas celej sezóny, aby boli v hre o všetky trofeje až do konca. Bolo by málo uspokojiť sa so semifinále, chceme ísť ďalej. Chceme byť lepší ako náš nasledujúci protivník."

Video: Barcelona v odvete zdolala Paríž St. Germain 2:0
Barcelona a PSG na seba narazili už v základnej skupine. Francúzsky klub doma triumfoval 3:2, na Camp Nou ťahal za kratší koniec (1:3). Stále platí, že Parížanom sa podarilo postúpiť do semifinále LM iba v sezóne 1994/1995, vtedy vo štvrťfinále prešli práve cez Barcelonu. Tá sa teraz dostala o kolo ďalej ako naposledy: v súťažnom ročníku 2013/2014 medzi najlepšími ôsmimi nestačila na Atlético Madrid.

Kormidelník francúzskeho mužstva Laurent Blanc po zápase uznal kvalitu štvrťfinálového súpera. "Dúfali sme, že budeme hrať lepšie, ale domáci nám to nedovolili, a ani v prvom dueli. Barcelona si zaslúžila postup. Náš výkon nebol postačujúci, aby sme získali miestenku do semifinále. Môžem zhodnotiť, prečo sme sa nedostali ďalej - lebo Barcelona strelila päť gólov," uviedol Blanc, ktorý si zaspomínal aj na osemfinálový prienik jeho mužstva: "Prekonali sme FC Chelsea, bolo to úžasné. Mali sme vtedy viac skúseností než naši súperi, dnes nám však v porovnaní s Barcelonou práve skúsenosti chýbali. Každý od nás očakáva rýchlo výsledky, ale Paríž bude napredovať postupom času a prostredníctvom pozitívneho myslenia."

FC Barcelona je podľa počtu celkových triumfov najúspešnejším klubom LM počas ostatných desiatich rokov - jeho hráči sa radovali zo zisku "ušatej trofeje" trikrát, žiadny iný klub neuspel počas predmetného obdobia viac než jeden raz. Zostávajúcich sedem prvenstiev si rozdelilo sedem klubov - Real Madrid, Bayern Mníchov, FC Chelsea, Inter Miláno, Manchester United, AC Miláno a FC Liverpool.

FC Barcelona (Šp.) - Paríž St. Germain (Fr.) 2:0 (2:0)
- prvý zápas 3:1, do semifinále postúpila Barcelona

Góly: 14. a 34. Neymar, ŽK: 3. David Luiz (PSG), rozhodoval: Svein Oddvar Moen (Nór.)

Zostavy:
FC Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitič, Busquets (55. Sergi Roberto), Iniesta (46. Xavi Hernández) - Messi, L. Suárez (75. Pedro Rodríguez), Neymar
PSG: Sirigu - Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell - Cabaye (66. Lucas Moura), Verratti, Matuidi (80. Rabiot) - Cavani (80. Lavezzi), Ibrahimovič, Pastore

Bavori zničili "drakov" z Porta

Hráči Bayernu Mníchov sa štvrtýkrát v rade predstavia medzi najlepšou štvoricou futbalovej Ligy majstrov. Rozhodla o tom utorňajšia odveta štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden, v ktorom Bavori doslova sfúkli FC Porto 6:1, celkovo s súčte oboch zápasov 7:4.

Zverenci trénera Pepa Guardiolu zmazali dvojgólové manko z prvého zápasu (1:3) už po 21 minútach hry, keď sa presadili Thiago Alcantara a Jérome Boateng. Ešte do prestávky zavŕšili popravu "Porťanov" dvakrát kanonier Robert Lewandowski a raz Thomas Müller. Po zmene strán síce vykresal iskierku nádeje pre hostí Jackson Martínez, ale domáci Xabi Alonso v závere krásnou strelou z priameho kopu stanovil konečný účet stretnutia.

Vo vyraďovacej fáze sa v minulosti za polčas ešte nikomu nepodarilo streliť päť gólov. Kouč Mníchovčanov Guardiola priznal, že si bol od začiatku duelu istý postupom svojich hráčov. "Som veľmi šťastný z predstavenia, ktoré sme predviedli. Predovšetkým v posledných týždňoch sme mali problémy v koncovke. V druhom polčase sme zmenili systém hry, pretože aj my sme mali svoje problémy. Súper v prvom polčase nemal šancu, po prestávke sa dostal do hry, čo by pre nás malo byť varovaním, že v Lige majstrov nemôžete nikdy ´vypnúť´. Vyhrali sme 6:1, ale môžeme hrať ešte lepšie," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) pozápasové slová Guardiolu, ktorý sa snažil zostať ´nad vecou´ v otázke semifinálového súpera.

"Nezaujíma ma, kto bude naším súperom. Či už to bude Real Madrid, Barcelona, Atlético, Juventus alebo Monako, nezáleží na tom. Budeme sa snažiť ukázať všetko, čo je v našich silách," doplnil 44-ročný rodák zo Santpedora. Tomu vyšiel jubilejný 100. súťažný duel na lavičke Bayernu. Bavori pod jeho taktovkou zvíťazili v doterajších 100 stretnutiach 79-krát a prehrali iba jedenásťkrát.

Video: Bavori nasúkali Portu poltucet gólov
"Prvý polčas bol šialený. Vedeli sme, že musíme ísť tvrdo za naším cieľom, ale nečakal som, že strelíme až päť gólov," povedal podľa portálu goal.com útočník Robert Lewandowski, na ktorého nadviazal predseda predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge: "Práve sme sa stali svedkami niečoho zázračného." Porto dosiaľ bolo jediným tímom v LM 2014/2015, ktorý v tejto sezóne ešte neokúsil trpkosť prehry. Usilovalo sa o svoje premiérové semifinále od edície 2003/2004, keď sa napokon pod vedením Josého Mourinha aj radovalo z "ušatej trofeje".

"V prvom polčase sme nehrali dobre. Bayern je jedným z najlepších tímov v súťaži a kandidát na celkové prvenstvo. Nezabúdajme, že medzi mužstvami je rozdiel možno až 300 alebo 400 odohraných duelov, pokiaľ ide o skúsenosti jednotlivých hráčov. Bojovali sme, ale nestačilo to. Očakávali sme nápor domácich po krajoch ihriska. Odohrali sme v LM vynikajúcu sezónu. Máme mladý tím, ktorý v budúcnosti môže mieriť vyššie. Bayern je podľa môjho názoru najlepšie mužstvo v Európe. Po prestávke sme hrali spoľahlivo, ale už sme nemali na to, aby sme sa vrátili do hry. O postup sme prišli v prvom polčase," povedal kouč Porta Julen Lopetegui.

Jeho zverenci pôsobili od prvej minúty ustráchaným dojmom. Snažili sa síce udržiavať priaznivý náskok z domáceho stretnutia, ale nehrali s takým nasadením ako ich mníchovskí súperi. "Samozrejme, sme veľmi sklamaní. Je to hrozná prehra. Prišli sme sem s veľkou sebadôverou, ale tá odišla veľmi rýchlo. Nebola to žiadna zábava," povedal pre televíznu stanicu Sport 1 holandský obranca hostí Martins Indi. "Bayern predviedol lepší kolektívny výkon. Pre nás to bolo veľmi ťažké stretnutie. Doslova sme trpeli. Prvý polčas sme mali zvládnuť lepšie," vyhlásil Jackson Martínez pre portugalské noviny A Bola.

Bayern má v tejto sezóne LM doma stopercentnú bilanciu a skóre 19:1. V doterajšej histórii odohral proti portugalským tímom v domácom prostredí jedenásť zápasov, v ktorých deväťkrát zvíťazil a ani raz neťahal za kratší koniec.

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Porto (Portug.) 6:1 (5:0)
- prvý zápas 1:3, do semifinále postúpil Bayern

Góly: 27. a 40. Lewandowski, 14. Thiago Alcantara, 21. J. Boateng, 36. T. Müller, 88. Xabi Alonso - 73. Jackson Martínez, ŽK: 42. Badstuber - 34. H. Herrera, 38. Jackson Martínez, 65. Ricardo Pereira, 71. Marcano, ČK: Marcano (Porto) po durhej ŽK, rozhodoval: Martin Atkinson (Angl.)

Zostavy:
Bayern Mníchov: Neuer - Rafinha (72. Rode), J. Boateng, Badstuber, Bernat - Lahm, Xabi Alonso, Thiago Alcantara (90. Dante) - T. Müller, Lewandowski, Götze (86. Weiser)
FC Porto: Fabiano - Diego Reyes (33. Ricardo Pereira), Maicon, Marcano, Martins Indi - H. Herrera, Casemiro, Óliver Torres - Quaresma (46. Rúben Neves), Jackson Martínez, Brahimi (67. Evandro)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.