• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
11°Bratislava

Pred parlamentom protestujú nahnevaní živnostníci

  • 15:17 15.04.2015
  • BRATISLAVA
Pred parlamentom protestujú nahnevaní živnostníci

Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina priviedol pred parlament 50 živnostníkov, ktorým spoločnosť Váhostav nezaplatila faktúry za vykonanú prácu. K protestujúcim sa Hlina prihováral z lopaty bagra, ktorý ho vyzdvihol do výšky približne tri metre. Dôvodom zhromaždenia je nespokojnosť s tým, koľko majú dostať živnostníci zo svojich faktúr a že ich za Váhostav majú zaplatiť banky.

Ani Hlina však neverí, že sa živnostníkom podarí získať plnú sumu. "Ja som idealista, ale v tomto nie," povedal. Myslí si však, že pri zvýšenom tlaku môžu živnostníci získať dve tretiny z fakturovanej sumy.

Návrh Smeru je absurdný

Ako povedal Hlina v stredu pre agentúru SITA, Slovensko je zvláštna krajina, pretože premiér predstavil návrh, podľa ktorého dlhy súkromnej firmy má odkúpiť štátna banka a tá si ich má vymáhať z budúcich predpokladaných ziskov. "To je sen. Niečo tak absurdné som ešte nepočul," vyhlásil s tým, že sú zlé návrhy, blbé návrhy, debilné návrhy a návrhy Smeru-SD.

VŠETKO O VÁHOSTAVE NÁJDETE TU.

"Toto je absurdný návrh Smeru," povedal. Podľa Hlinu cieľom živnostníkov by malo byť dostať čo najviac peňazí, ale od Juraja Širokého a nie od štátnej banky. "Široký a Váhostav majú z čoho," dodal.

Za veriteľov Váhostavu prehovoril k zhromaždeniu Milan Blaho. "My veritelia to máme podstatne ťažšie ako Váhostav. Svoje protesty musíme riešiť nie v pracovnej dobe, ale na úkor pracovnej doby," uviedol. Zároveň zdôraznil, že každý deň mu nabiehajú úroky na úver, ktorý mu ukradol Váhostav. "Váhostav je Dlhostav," uviedol. Blaho je presvedčený, že živnostníci môžu dostať aj sto percent, ale nie od štátu, ale od Váhostavu.

Odporúčame:

Odvolávanie Čisláka prerušili, Lipšic rečnil o Širokom a J&T

Poslanci riešia Váhostav, opozícia má vlastné návrhy


O reštrukturalizáciách rokuje parlament

Poslanci otvorili popoludní mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej sa budú venovať návrhu novely Obchodného zákonníka. Právnu úpravu by mali prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Návrh, ktorý má upraviť reštrukturalizáciu podnikov a pomôcť veriteľom Váhostavu, sa už pred samotnou schôdzou nestretol s pochopením opozičných politických strán.

Opatrenia vlády v súvislosti s kauzou Váhostav sú len 40-percentným riešením problému, vyhlásila SDKÚ-DS. Reagovala tak na ustanovenie, ktoré by veriteľom zabezpečilo uspokojenie pohľadávok do výšky 40 percent.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

Útok v reedukačnom centre: Dievčatá sa pokúsili uškrtiť vychovávateľku

VČERA - 21:29Domáce

Tínedžerky brutálne napadli vychovávateľku.

Z trhu sťahujú šalát, našli v ňom cudzí predmet

Z trhu sťahujú šalát, našli v ňom cudzí predmet

VČERA - 20:35Domáce

Zákazníci by si mali skontrolovať, či uvedený šalát nemajú doma.

SHMÚ varuje pred mrazom vo viacerých krajoch

SHMÚ varuje pred mrazom vo viacerých krajoch

VČERA - 18:26Domáce

Mráz môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu.

SNS chce na koaličnej rade hovoriť aj o budúcom fungovaní koalície

SNS chce na koaličnej rade hovoriť aj o budúcom fungovaní koalície

VČERA - 17:04Domáce

Slovenská národná strana požiadala o zvolanie koaličnej rady, chce hovoriť aj o ďalšom fungovaní vládnej koalície po odchode Petra Pellegriniho (Hlas-SD) do Prezidentského paláca.

Kosová reagovala na kandidatúru Štefana Harabina na člena Súdnej rady

Kosová reagovala na kandidatúru Štefana Harabina na člena Súdnej rady

VČERA - 16:47Domáce

Podľa novozvolenej predsedníčky Súdnej rady SR Marcely Kosovej je to kompetencia parlamentu, koho im dajú.