• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
24°Bratislava

Košice sú blízko k titulu, pekelný finiš 'baranom' nestačil

  • 22:38 09.04.2015
  • KOŠICE
Košice sú blízko k titulu, pekelný finiš 'baranom' nestačil

K majstrovskému titulu majú po štvrtku bližšie hokejisti Košíc. Úradujúci šampióni Slovenska zvíťazili v piatom finálovom súboji Slovnaft play-off Tipsport extraligy nad hráčmi Banskej Bystrice 3:2 a ujali sa vedenia v sérii 3:2.

Šiesty zápas finálovej série, ktorý už môže rozhodnúť o majstrovi, je na programe v sobotu 11. apríla od 17.00 h v Banskej Bystrici. Košickí hokejisti sú blízko k zisku ôsmeho titulu majstra v ére samostatného Slovenska a celkovo desiateho v súčte s tými z bývalej federácie s Čechmi.

Košice nepustili v úvode Bystricu k ničomu

Košičania začali od podlahy a v úvodných desiatich minútach Bystričanov nepustili do ničoho nebezpečného vo svojom obrannom pásme. V 13. min paradoxne mohol otvoriť skóre hosťujúci kapitán Hudec, ale Hylák bol pri jeho pokuse pozorný.

Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo vzápätí, keď z protiútoku Cebák našiel krížom cez šírku útočného pásma Bartánusa a ten si blafákom vychutnal Košarišťana - 1:0. V 17. min mohol Bicek zvýšiť na 2:0, Košarišťan vyrazil puk betónom.

Odporúčame:

Slováci v derby podľahli Čechom, rozhodli samostatné nájazdy

Gáboríkovi sa Stanley cup vzďaľuje, LA čaká dôležitý zápas

Pechanec kopal hroby, teraz pomáha Třincu v boji o titul


Lapšanský sa opäť gólovo presadil

Úvod druhej tretiny patril hosťom. Prienik Patricka Whita v 25. min sa skončil faulom a strelou z otočky do konštrukcie domácej bránky. Následná presilovka Banskej Bystrice vyzerala nádejne, ale z veľkého tlaku sa vyrovnávajúci gól nezrodil. Nastávajúce minúty boli viac o nervozite ako o pohľadnom hokeji.

Začiatok tretej tretiny vyšiel Košičanom. Lapšanský zužitkoval prihrávku Hrnku na zvýšenie náskoku domácich na 2:0. Útočník Košíc, ktorý dlho gólovo mlčal, sa aktuálne strelecky presadil v treťom zápase v sérii. Hosťom zo stredného Slovenska trvalo necelé tri minúty, kým sa dostali na dostrel.

"Barani" rozpútali v závere peklo

Na 1:2 znížil center štvrtého útoku Zigo, ktorý bol navyše faulovaný Kutálkom do tváre. Z následnej presilovej hry hostia nevyrovnali, hoci Surový mal k tomu pred Hylákom blízko. Potom prišla presilovka Košíc a gól na 3:1. Bartánus bekhendom takmer naslepo našiel Biceka a ten nedal Košarišťanovi šancu.

Hostia sa nevzdávali. V posledných troch minútach riadneho hracieho času Bystričania rozpútali pred bránkou domácich hokejové peklo. Najprv Kafka znížil po odrazenom puku z veľkého uhla na 2:3. Následne ten istý hráč nepremenil trestné strieľanie a potom ešte v šanci neuspel Surový. Košičania napokon tesné víťazstvo ubránili.

Hokej - Slovnaft play-off Tipsport extraligy - finále - piaty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá) - štvrtok:

HC Košice - HC '05 Banská Bystrica 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) - stav série: 3:2
Góly: 13. M. Bartánus (Cebák), 42. Lapšanský (Hrnka, I. Rachůnek), 52. Bicek (M. Bartánus, Cebák) - 45. Zigo (Lamper, Matoušek), 58. Kafka (Čížek, M. Rosandič)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, J. Konc - Kacej, Šefčík, 8347 divákov (vypredané)

Zostavy:
Košice: Hylák - Štrbák, A. Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň, Hinďoš - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - M. Bartánus, Suja, Bicek - Hrnka, I. Rachůnek, Lapšanský - Sojčík, Matúš Chovan, Kutálek
Banská Bystrica: Košarišťan - Čížek, M. Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník - P. White, Handzuš, M. Hudec - T. Surový, Kytnár, Kudrna - Kafka, Heizer, Handlovský - Lamper, Zigo, Matoušek

Hlasy:

Peter Oremus (tréner Košíc): "Odohrali sme dobrý zápas. Boli sme aktívni, dostatočne agresívni, korčuľovali sme, utvárali sme si šance. Nie je jednoduché sa presadiť proti Banskej Bystrici, ale dnešné víťazstvo, myslím si, bolo zaslúžené. Dostali sme opäť v závere gól, a treba sa z toho poučiť. Samozrejme, že súper robí všetko preto, aby strelil gól, keď to potrebuje. Treba na ten záver zabudnúť, dôležité je víťazstvo."

Miroslav Chudý (tréner Banskej Bystrice): "Na začiatku zápasu sme dali Košiciam veľa priestoru, prehrávali sme osobné súboje, nevedeli sme sa dostať do hry. V druhej tretine to bolo lepšie, ale pomohol nám až gól na 1:2 v tretej tretine. Potom prišlo zbytočné vylúčenie nášho hráča a ďalší inkasovaný gól. V power-play sme dali kontaktný gól, z trestného strieľania sme mohli vyrovnať, ale nepodarilo sa to. Keď to zhodnotím v globále, Košičania za to, čo predviedli počas 60 minút, vyhrali celkom zaslúžene. Šiesty zápas doma musíme začať inak ako dnes v Košiciach. Už sme boli v situácii s Nitrou, že sme prehrávali 2:3 na zápasy, a otočili sme to. Chceme to zopakovať. Bude to nesmierne ťažké, ale verím, že to zvládneme.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.