• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
13°Bratislava

Smutné osudy ľudí, ktorí zahynuli v Airbuse nad Alpami

  • 18:48 25.03.2015
  • BRATISLAVA
Smutné osudy ľudí, ktorí zahynuli v Airbuse nad Alpami

Lietadlo nemeckej spoločnosti Germanwings sa náhle zrútilo vo francúzkych Alpách a na palube zahynulo 144 pasažierov a šesť členov posádky.

Deň po leteckej havárii Airbusu A320 nad Alpami sa objavujú mená obetí.

V lietadle nízkonákladovej spoločnosti Germanwings, ktoré letelo zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu a zrútilo sa vo výške 2000 metrov, zahynulo všetkých 150 ľudí na palube. Spoločnosť v stredu oznámila, že medzi obeťami je 72 Nemcov, 35 Španielov a tiež občania viacerých ďalších krajín, zoznam však naďalej aktualizujú.

Haltern am See smúti za študentami a dvoma učiteľkami

Havária najviac otriasla nemeckým mestečkom Haltern am See. V lietadlo zahynulo šestnásť študentov a dve učiteľky miestneho Gymnázia Josepha Königa.

Utorňajší let bol osudný aj pre operných spevákov, ktorí sa vracali z predstavenie v barcelonskej opere. V diele Richarda Wagnera naposledy zazneli hlasy nemeckej kontraaltistky Marie Radnerovej a rodeného kazašského basbarytonistu Olega Bryjaka. Radnerová na palube lietadla zahynula aj so svojím manželom a ich malým dieťaťom.

Irán smúti za dvojicou športových redaktorov. Husseina Javadiho a Milada Hojatoleslamiho priviedlo do Španielska prestížne El Clásico.

Zahynula aj matka so sedemmesačným synom

Pád Airbusu neprežila aj trojica britských občanov. Na palube bol dvadsaťosemročný študent Paul Andrew Bramley a tridsaťsedemročná Marina Bandres Lopez-Beliová so svojím len sedemmesačným synom Julianom.

Paradoxné je, že Lopez-Beliová letela do Španielska kvôli rodinnému pohrebu. "Lístky kúpila na poslednú chvíľu a rozhodla sa pre rýchly návrat do Manchestru, aby sa mohla čo najskôr vrátiť do svojej každodennej rutiny," povedal jej zronený manžel.

Mladý Paul Andrew Bramley študoval na Ceasar Ritz College vo švajčiarskom meste Luzern. Bramley mal v apríli nastúpiť na stáž a predtým chcel stihnúť vycestovať za matkou do Británie. Rozlúčiť sa už nestihol."Paul bol láskavý, starostlivý a milujúci syn," ťažko hľadala slová jeho matka. "Bol najlepším synom, bol môj svet," dodala.

Švédi sa druhýkrát narodili

Skupina futbalistov zo Švédska ukončila sústredenie v Barcelone a pred sebou mala cestu domov."Naozaj sme mohli tým lietadlom letieť," s hrôzou pre médiá priznal riaditeľ švédskeho tímu Dalkurd Adil Kizil.

Futbalový tím unikol smrti len o vlások. Pre dlhé čakanie na prestup v Düsseldorfe sa nakoniec rozhodli letieť inými spojmi. "Všetci sme boli v jednom čase pri rovnakom check-ine. Dalo by sa povedať, že sme dnes mali trochu šťastia. To čo sa stalo, je veľká tragédia," dodal Kizil.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slováci zvíťazili nad Poľskom 4:0, Hlavaj s čistým kontom

Slováci zvíťazili nad Poľskom 4:0, Hlavaj s čistým kontom

VČERA - 22:45Zahraničné

Slovenskí hokejisti zvíťazili v stredajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 4:0.

Vladimir Putin je rozhorčený atentátom na Fica, hovorí o ohavnom zločine

Vladimir Putin je rozhorčený atentátom na Fica, hovorí o ohavnom zločine

VČERA - 18:46Zahraničné

Ruský prezident Vladimir Putin prijal podľa svojich slov "s rozhorčením" správu o stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica v Handlovej.

Zelenskyj: Útok na Fica je strašný

Zelenskyj: Útok na Fica je strašný

VČERA - 18:25Zahraničné

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil stredajší útok strelca v Handlovej na slovenského premiéra Roberta Fica a označil ho za "strašný" čin.

Česko bude pomáhať Ukrajincom s návratom do vlasti, spustí pilotný projekt

Česko bude pomáhať Ukrajincom s návratom do vlasti, spustí pilotný projekt

VČERA - 18:06Zahraničné

Česko od júna spustí pilotný projekt asistovaných dobrovoľných návratov na Ukrajinu.

Orbán: Som hlboko šokovaný z útoku na môjho priateľa Roberta Fica

Orbán: Som hlboko šokovaný z útoku na môjho priateľa Roberta Fica

VČERA - 16:33Zahraničné

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán je šokovaný zo stredajšieho útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorého zároveň nazval svojím priateľom.