• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
15°Bratislava

Kultúra bližšie k ľuďom alebo keď nie je všetko o peniazoch

  • 9:00 17.03.2015
  • Bratislava
Kultúra bližšie k ľuďom alebo keď nie je všetko o peniazoch

Každý z nich sa snaží priniesť zákazníkom predovšetkým zaujímavé zľavy. Niektoré z nich však robia kde-tu i niečo navyše, bez nároku na zisk.

Sú spoločnosti, ktoré si nemôžu dovoliť platiť provízie za sprostredkovanie predaja. Príkladom toho, že spolupráca môže byť obojstranne výhodná a vždy sa dá dohodnúť, najmä pokiaľ ide o dobrú vec, je ZaMenej.sk. Portál už tretí rok spolupracuje s Divadlom Nová Scéna. Počas unikátnej spolupráce sa podarilo predať takmer 3000 vstupeniek na desiatky rôznych predstavení.

Zatiaľ, čo iné kultúrne stánky platia nemalé provízie za predaj vstupeniek, na ZaMenej.sk to funguje inak. „S novou scénou spolupracujeme dlhodobo. Chápeme, že sa jedná v podstate o štátny sektor a že kultúra má svoje špecifické pravidlá predaja vstupeniek. Tiež už za dobu našej spolupráce vieme, koľko práce a úsilia je za každým predstavením, nehovoriac o nákladoch. Z toho všetkého sa veľmi ťažko dolujú zisky, z ktorých by mohla kultúra na Slovensku fungovať s úsmevom a bez problémov. Aj vzhľadom k tomu sme sa rozhodli podporiť kultúru v našej krajine aspoň tým, že predaj vstupeniek na predstavenia Novej Scény nepodmieňujeme žiadnou províziou,“ povedal majiteľ portálu ZaMenej.sk Jozef Vikarský.

Náklady spojené so zverejnením ponúk, poplatky zľavovým agregátorom, bankové poplatky a ďalšie náklady spojené so samotným predajom hradí ZaMenej.sk. Zákazníci si divadelné predstavenia Novej Scény obľúbili a každá takáto akcia ma pozitívnu odozvu.

My to berieme ako náš malý príspevok kultúre. Nemusíme na každej akcii zarábať. Časť našej práce robíme aj bezplatne, pre dobrý pocit. Takto opäť využívame silu portálu kolektívneho nakupovania aj iným spôsobom a najmä pre dobrú vec,“ dodal Vikarský.

Na snímke muzikál Boyband, v ktorom Nová scéna z Bratislavy ponúka netradičný pohľad na fenomén chlapčenských skupín, ale aj množstvo hitov z rokov minulých Foto: TASR/František IvánKultúra je veľmi špecifický artikel a tým, že nespadáme do súkromného sektora, a je striktne dané ako môžeme vstupenky predávať, museli sme vymyslieť model, ktorý by bol schodný a v medziach zákona. Veľmi si vážime, že sme spomedzi všetkých portálov našli jeden, ktorý bol ochotný s nami komunikovať a vypracovať systém, ktorý funguje - zľaviť zo svojich štandardných podmienok, akceptovať tie naše a vyjsť nám v ústrety. Portálu ZaMenej.sk ďakujeme za doterajšiu spoluprácu a sme radi, že sa nám podarilo týmto dostať pred dosky Novej Scény už takmer tri tisícky nových kultúrychtivých ľudí.“ dodala Ing. Katarína Štinglová, obchodná riaditeľka Divadla Nová Scéna.

Je inšpiratívne, keď sa vedia na trhu nájsť dva subjekty, ktoré majú rovnaký záujem pracovať na ľuďom prospešnej veci, čoho príkladom je aj táto vzájomná spolupráca. Portál ZaMenej.sk už v minulosti ukázal, že pojem spoločenská zodpovednosť mu nie je cudzí. Zapojil sa do zbierky z predaja vianočných pozdravov postihnutými deťmi, zbierok pre detské domovy a centrá, zdravotnícke zariadenia a pomohol tiež zvieraciemu útulku. Sila zľavových portálov sa dá využiť naozaj rôznym spôsobom..

V súčasnosti si máte možnosť zakúpiť zvýhodnené vstupenky na muzikál „Boyband“, na úspešnú komédiu „Aj muži majú svoje dni“ a dopriať sebe a svojim blízkym nezabudnuteľný kultúrny zážitok v podaní skúsených hercov. Počet vstupeniek je obmedzený a zvýhodnená cena platí iba pri nákupe cez portál ZaMenej.sk.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.