• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Investujte do lepšieho bývania, obnovte svoj bytový dom!

  • 10:35 16.03.2015
  • BRATISLAVA
Investujte do lepšieho bývania, obnovte svoj bytový dom!

Potrebuje vaša bytovka rekonštrukciu? Chcete ušetriť na energiách? Obnovte svoj bytový dom s Prvou stavebnou sporiteľňou.

Väčšina bytových domov na Slovensku má už vyše 30 rokov. Nie je preto vôbec prekvapujúce , že sa v týchto domoch vyskytujú rôzne poruchy spôsobené opotrebením a únavou materiálov. Výrazným nedostatkom sú aj nedostatočné tepelnoizolačné parametre, ktoré jednak nezodpovedajú súčasným normám a jednak neprimerane navyšujú náklady na teplo.

Pri terajšom tempe novej bytovej výstavby, ktorá nepokrýva ani nároky na chýbajúce byty, je zrejmé, že v týchto starších bytoch bude bývať ešte niekoľko nasledujúcich generácii. Je teda na súčasných vlastníkoch bytov a nebytových priestorov v bytových domoch, aby sa s týmito problémami vysporiadali.

Čo s tým?
Riešením je investícia do celkovej obnovy bytových domov, ktorá zahŕňa v prvom rade zateplenie obvodového plášťa budovy, výmenu okien a vyregulovanie vykurovacieho systému. Tieto zásahy dokážu priniesť úsporu na teple až vyše 50 %! Ďalšie úspory prinesie určite aj výmena rozvodov tepla a teplej vody a ich dôsledné zaizolovanie, zníženie spotreby elektriny a celkové zníženie poruchovosti konštrukcií a zariadení po výmene elektroinštalácií, stúpačiek či výťahov. Okrem výrazného zníženia nákladov na vykurovanie a klimatizovanie, celková obnova domu prináša aj predlženie životnosti domu, zlepšenie kvality a bezpečnosti bývania. V neposlednom rade ide aj o zlepšenie vzhľadu a zvýšenie trhovej hodnoty domu alebo bytu.

Kde na to vziať?
Pomocnú ruku pri financovaní obnovy spoločných častí bytových domov už vyše 14 rokov podáva Prvá stavebná sporiteľňa. Aktuálne prichádza so špeciálnou ponukou: od 1. marca je úroková sadzba úverov na obnovu bytových domov už od 1,99 % ročne fixovaná na jeden rok a s dlhšou fixáciou už od 2,2 % ročne.

Ponuka je určená pre spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, bytové družstvá a iných správcov bytových objektov, pri čerpaní úveru od 40 000 eur. Splatnosť úveru pritom môže byť až 25 rokov. Energetické posúdenie stavu bytového domu, ktoré vám pomôže naplánovať si jednotlivé práce a finančné prostriedky podľa očakávaného rozsahu obnovy, ponúka PSS zdarma!

#bytovydom #celkovaobnova #uver #financovaniebyvania
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.