• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

Video: Juve aj Barcelona vyhrali v LM, Messi nedal penaltu

  • 23:07 24.02.2015
  • MANCHESTER
Video: Juve aj Barcelona vyhrali v LM, Messi nedal penaltu

Futbalisti FC Barcelona si pred osemfinálovou odvetou Ligy majstrov utvorili dobrú pozíciu, keď v utorkovom prvom dueli zvíťazili na pôde Manchestru City 2:1. Hviezdou na Etihad Stadium nebol tradične Lionel Messi, ale Luis Suárez.

Uruguajský kanonier sa postaral o oba góly "blaugranas". Suárez sa pri prvom presnom zásahu v 16. min najprv pokúsil o hlavičku, tá mu nevyšla a následný opravný pokus poslal ľavačkou prudko za chrbát Joa Harta. Bývalý hráč FC Liverpool o 15 minút neskôr sa pekne šmýkačkou presadil po centri Jordiho Albu z ľavej strany.

Domácim sa podarilo znížiť v 69. min, keď skóroval Argentínčan Sergio Agüero tiesnený štvoricou súperových hráčov. "Citizens" museli od 74. min dohrávať bez vylúčeného francúzskeho ľavého beka Gaela Clichyho a napokon sa im nepodarilo vyrovnať. Hosťujúci Messi navyše v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop po faule Pabla Zabaletu.

V tejto konfrontácii ide o reprízu vlaňajšieho osemfinále, vtedy "Barca" vyhrala v Manchestri 2:0. City ešte nikdy neboli v LM ďalej ako medzi najlepšou šestnástkou. Odveta v Barcelone je na programe 18. marca.

Odporúčame:

Video: Madrid si v LM poradil so Schalke, Bazilej remizoval

Video: Bayern neskóroval vo Ľvove, Paríž remizoval s Chelsea


Juventus doma triumfoval

V druhom stretnutí zvíťazili hráči Juventusu Turín na domácom trávniku nad Borussiou Dortmund 2:1 (2:1). Pred odvetou, ktorá sa uskutoční 18. marca na nemeckej pôde, sú šance oboch tímov na účasť medzi oktetom najlepších vyrovnané.

Úradujúci taliansky ligový šampión sa ujal vedenia v 13. min, keď po ľavej strane prenikol Álvaro Morata, jeho strelu stihol brankár Borussie Roman Weidenfeller vyraziť len pred seba a dobiehajúci Argentínčan Carlos Tévez poľahky dokopol loptu do siete - 1:0. Radosť "Juve" však netrvala dlho, pretože v 18. min zaváhal stopér Giorgio Chiellini, ktorého chybu využil Marco Reus a prekonal Gianluigiho Buffona.

Tímy na seba narazili takmer po 18 rokoch

Do kabín však predsa len odchádzali spokojnejší domáci. Paul Pogba našiel v dobrej pozícii Álvara Moratu a 22-ročný španielsky legionár v 43. min naklonil misky váh na stranu turínskeho mužstva. V druhom polčase si oba tímy vypracovali šance na skórovanie, ale výsledok sa už nezmenil.

Nemecký vicemajster, ktorému sa v I. bundeslige nedarí podľa predstáv, potrápil lídra Serie A a favorita na postup. Gól na Juventus Stadium dáva Dortmundu solídnu šancu do odvety.

Juventus a Borussia na seba v súťažnom stretnutí narazili po takmer 18 rokoch. Naposledy sa tieto dve mužstvá stretli 28. mája 1997 vo finále Ligy majstrov. Na Olympijskom štadióne v Mníchove sa vtedy z triumfu v európskom pohári číslo jeden tešili hráči nemeckého klubu, keď zvíťazili 3:1.

Konečné výsledky utorkových zápasov futbalovej Ligy majstrov 2014/2015:

Manchester City (Angl.) - FC Barcelona (Šp.) 1:2 (0:2)
Góly: 69. Agüero - 16. a 30. L. Suárez, ŽK: 59. Clichy, 90. Fernando - 41. Rakitič, 45. Dani Alves, 88. Adriano Correia, ČK: 74. Clichy (Manchester) po druhej ŽK, rozhodoval: Brych (Nem.)

Zostavy:
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri (62. Fernandinho), Fernando, Milner, David Silva (78. Sagna) - Džeko (68. Bony Wilfried), Agüero
FC Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves (75. Adriano Correia), Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitič (71. Mathieu), Busquets, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar (80. Pedro Rodríguez)

Juventus Turín (Tal.) - Borussia Dortmund (Nem.) 2:1 (2:1)
Góly: 13. Tévez, 43. Morata - 18. Reus, ŽK: 48. A. Vidal, 79. R. Pereyra (obaja Juventus), rozhodoval: Mateu Lahoz (Šp.)

Zostavy:
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (37. R. Pereyra), Pogba - A. Vidal (86. Padoin) - Tévez (89. Coman), Morata
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (32. Ginter), Papastathopulos (46. Kirch), Hummels, Schmelzer - Ilkay Gündogan, Nuri Sahin - Aubameyang, Mchitarjan, Reus - Immobile (76. Blaszczykowski)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.