• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Bezgólová remíza dáva v odvete šancu aj Šachtaru

  • 10:56 18.02.2015
  • ĽVOV
Bezgólová remíza dáva v odvete šancu aj Šachtaru

Futbalisti Bayernu Mníchov v sobotu vďaka ôsmim gólom proti Hamburgu slávili najvyššie bundesligové víťazstvo od roku 1984, ale o tri dni neskôr v Lige majstrov nestrelili ani jeden. Pred 35 000 divákmi na štadióne vo Ľvove sa Bavori v úvodnom osemfinálovom zápase rozišli so Šachtarom Doneck 0:0.

Súvisiace:

Video: Bayern neskóroval vo Ľvove, Paríž remizoval s Chelsea

Favorizovaní Mníchovčania za celé stretnutie iba raz vystrelili na bránku (mimo bránky štyri pokusy) a videli päť žltých a tiež jednu červenú kartu. Španielsky defenzívny stredopoliar Xabi Alonso nedohral svoj stý zápas v Lige majstrov a od 65. min sa Bayern bránil s desiatimi mužmi. Napriek tomu šéf lavičky hostí Pep Guardiola nesoptil na svojich hráčov.

V LM často rozhpdijú maličkosti, tvrdí Götze

"Bol to veľmi dobrý zápas. Ak by Thomas Müller a Arjen Robben premenili šance, zvíťazili by sme. Teraz musíme v domácom prostredí vyhrať, aby sme postúpili," povedal Guardiola na pozápasovej tlačovej konferencii. K obrannej hre svojho tímu dodal: "Nepustili sme domácich do vážnejších šancí. Boli sme schopní ustrážiť nebezpečných hráčov Alexa Teixeiru, Douglasa Costu či Taisona. Som s tým veľmi spokojný."

Guardiola priznal, že pred odvetou musí s mužstvom urobiť potrebné zmeny, ktoré by viedli k úspechu. Španielsky kouč nemeckého majstra priznal, že hru Šachtaru dobre pozná ešte z barcelonských čias a že odvtedy sa veľmi nezmenila.
"Hráči sa zmenili, ale štýl im zostal. Teraz potrebujem dobrú analýzu prvého zápasu a potom urobiť tie správne rozhodnutia v zostave," dodal Guardiola.

"Mali sme streliť gól a všetko by bolo na dobrej ceste. Veľmi zle sme odohrali poslednú tretinu zápasu. Pred druhým zápasom musíme všetko z toho prvého hodiť za hlavu. V Lige majstrov často rozhodujú maličkosti," cituje server FC Bayern ofenzívneho stredopoliara Maria Götzeho.

Šachtar pred odvetou nie je bez šance

Domáci Šachtar uhral zaujímavú remízu bez inkasovaného gólu napriek tomu, že desať týždňov nehral súťažný zápas. Naďalej však platí, že žiadny ukrajinský šampión nezdolal od roku 1980 nemeckého zástupcu v európskom pohári číslo jeden.

"Vzhľadom na okolnosti a dlhú dvaapolmesačnú pauzu som spokojný s výkonom aj výsledkom. Škoda, že sme lepšie nevyužili vylúčenie Xabiho Alonsa, ale pred odvetou nie sme bez šance. Nie sme v najlepšej forme, ale pokúsime sa to zmeniť," komentoval rumunský tréner Šachtaru Mircea Lucescu na serveri UEFA.

Odvetný osemfinálový súboj medzi Bayernom Mníchov a Šachtarom Doneck odohrajú 11. marca v Allianz Arene v Mníchove.

Šachtar Doneck (Ukr.) - Bayern Mníchov (Nem.) 0:0
ŽK: 38. Srna, 58. Douglas Costa, 77. Fred - 23. Rafinha, 24. Xabi Alonso, 80. J. Boateng, 85. Schweinsteiger, ČK: 65. Xabi Alonso (Bayern) po 2. ŽK, rozhodoval: Alberto Undiano Mallenco (Šp.)

Zostavy:
Šachtar: Piatov - Srna, Kučer, Rakickij, V. Ševčuk - Fernando, Fred - Douglas Costa (78. Marlos), Taison (84. Wellington) - Alex Teixeira, Luiz Adriano (89. Hladkij)
Bayern: Neuer - Rafinha, J. Boateng, Alaba - Schweinsteiger, Xabi Alonso, Bernat - Robben, M. Götze (75. R. Lewandowski), F. Ribéry - T. Müller (70. Badstuber)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.