• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
21°Bratislava

Nicola Cotugno bude novým riaditeľom Slovenských elektrární

  • 12:28 02.02.2015
  • BRATISLAVA
Nicola Cotugno bude novým riaditeľom Slovenských elektrární

Predstavenstvo Slovenských elektrární, a.s., spoločnosti skupiny Enel, vymenovalo na post generálneho riaditeľa spoločnosti Nicolu Cotugna, súčasného riaditeľa úseku výroby a riadenia energií, ktorý nahradí Lucu D’Agneseho nadväzne na jeho vymenovanie za riaditeľa skupiny Enel v Latinskej Amerike. Pán Cotugno začne pôsobiť na pozícii generálneho riaditeľa dňa 7. februára 2015.

"S potešením preberám túto novú úlohu", uviedol Nicola Cotugno, generálny riaditeľ Slovenských elektrární. "Využívajúc dlhoročné skúsenosti z riadenia obchodných aktivít a prevádzky Slovenských elektrární budem pokračovať v stanovenej ceste a plnení cieľov spoločnosti v oblasti výroby a predaja elektriny, rozvoji inovatívnych projektov, ako aj dostavby Mochoviec", dodal.

Vzhľadom na súčasnú rezignáciu Lucu D’Agneseho na funkciu predsedu predstavenstva Slovenských elektrární, Predstavenstvo schválilo zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia na 5. marca 2015, ktoré určí nového predsedu predstavenstva.

Nicola Cotugno
Je absolventom Univerzity La Sapienza v Ríme, kde vyštudoval odbor strojárstvo, špecializujúc sa na obchod na Univerzite INSEAD v Paríži.

Nicola Cotugno ako člen predstavenstva a riaditeľ pre prevádzku v spoločnosti Slovenské elektrárne, a.s. zodpovedal za výrobné portfólio spoločnosti s výrobnou kapacitou viac ako 5,7 GW, ako aj za energetický manažment. Na svojej predchádzajúcej pozícii bol počas 6 rokov zodpovedný za energetický manažment, rozvoj podnikania a maloobchodné služby v spoločnosti SE, a.s. V období 2000 – 2007 zastával rôzne pozície v úsekoch energetického manažmentu a výroby v Skupine Enel v Taliansku a Španielsku. Nicola Cotugno je tiež členom predstavenstva spoločnosti EURELECTRIC (Európska asociácia elektroenergetických spoločností).
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

Vojak Švejk víta hráčov na palube lodí vo World of Warships

13:04 16.05.2024Tlačové správy

V obľúbenej online hre sa objavil legendárny vojak Švejk s hlasom herca Michala Holána.

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

Profesionálna starostlivosť o vlasy ako od kaderníka? Len so značkou Remington

6:29 10.05.2024Tlačové správy

Značka Remington je lídrom na trhu v oblasti starostlivosti o vlasy v mnohých krajinách sveta, vrátane Slovenska.

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.