• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
20°Bratislava

Proti Bernu sme na to mali, myslia si Čikoš s Grendelom

  • 12:29 28.11.2014
  • BRATISLAVA
Proti Bernu sme na to mali, myslia si Čikoš s Grendelom

Futbalisti Slovana Bratislava dokázali vo štvrtkovom vystúpení proti tímu Young Boys Bern (1:3) zmazať nulu v počte strelených gólov, druhá - bodová - napriek zlepšenému výkonu v porovnaní s predchádzajúcimi vystúpeniami v EL zostala neporušená.

"Proti Bernu chcel každý vyhrať a dať do toho maximum. Myslím si, že z našej strany to nebolo zlé, mali sme dosť slušných šancí. Ak by sme ich premenili, výsledok mohol byť úplne iný. Naopak, opäť sme dostali zbytočné góly, čo sa potom ťažko otáča. Najmä v tej situácii, v ktorej sa nachádzame," uviedol po stretnutí obranca Slovana Erik Čikoš a pokračoval v hodnotení duelu: "Na psychiku bolo náročné, že sme inkasovali ako prví, navyše z jedenástky. O chvíľu na to sme však vyrovnali a svitla nádej. Za kľúčový považujem druhý gól v našej sieti, veľmi hlúpy. Potom sme nevyužili naše príležitosti, dostali tretí gól a v podstate bolo po zápase."

Proti Bernu to bol jeden z lepších výkonov

Krátko po góle japonského legionára Kuba mal Čikoš za stavu 1:3 streliť kontaktný gól, ale jeho volej si nenašiel cestu do siete Mvoga. "Mrzí ma to. Možnosť skórovať tu bola, loptu som však zle trafil. Bohužiaľ," skonštatoval bratislavský rodák na margo zahodenej príležitosti.

Hráči Slovana v I-skupiny Európskej ligy prehrali v Berne (0:5), následne doma s Neapolom (0:2) a Spartou Praha (0:3), potom v odvete na Letnej (0:4) a teraz na Pasienkoch s VB Bern (1:3). Na otázku, či bol ostatný súboj so Švajčiarmi najlepší v podaní "belasých", 26-ročný ľavý obranca skonštatoval: "Možno aj áno. V porovnaní s tým, na čo máme a čo sme predvádzali na začiatku sezóny a čoho sme schopní, je to však iba odvar. Proti Bernu to bol z našej strany jeden z lepších výkonov, ale na druhej strane sme dostali tri góly...Takže z tohto pohľadu sa o nejakom vynikajúcom výkone nedá hovoriť."

Odporúčame aj:

Video: Fanúšikovia vbehli na ihrisko, museli prerušiť duel

Slovan nie je barometrom kvality, píše svet o futbalistoch

Hamšík doviedol Neapol k postupu, kouč kritizoval trávnik

Slovan v domácej rozlúčke s Európou podľahol mladým chlapcom


Hamšíkov Neapol a ďalších deväť tímov je v šestnásťfinále EL

Pokriky fanúšikov ich mrzia

Zadák Slovana však súhlasil s tým, že v konkurencii Neapola a Sparty sú práve "mladíci" z Bernu najslabším protivníkom. "Myslím si, že áno. Švajčiari najmä v zápasoch u súperov boli hrateľní. Teraz sme s nimi mohli v pohode zvíťaziť, keby sme mali len o trochu lepšiu psychiku a formu. Na domácej umelej tráve sú hráči Bernu veľmi silní, ale vonku inkasovali trikrát v Neapole i v Prahe so Spartou. Bola tu veľká šanca uspieť a naplno zabodovať. Bohužiaľ, nevyužili sme ju."

Kým priaznivci YB Bern neúnavne hnali svojimi hlasivkami svojich miláčikov za trojbodovým ziskom, fanúšikovia "belasých" sa k hráčom Slovana odvrátili. "Samozrejme, že pokriky fanúšikov nás mrzia. Vieme, že táto sezóna nám príliš nevychádza. Úvod tohto ročníka sme síce mali dobrý, ale potom sa to na nás začalo sypať. Za hráčov však môžeme povedať, že nikto si nechce kaziť svoje meno a reputáciu," dodal Erik Čikoš.

Doplácajú na nevyužité šance

Erika Grendela veľmi mrzela štvrtková prehra na Pasienkoch. Dvadsaťšesťročný stredopoliar "belasých" nastúpil v základnej zostave, na trávniku strávil 80 minút, potom ho vystriedal Igor Žofčák. "Doplácame na to, keď nevyužijeme šance. Súper nás potom potrestá z každej maličkosti a nás to zráža na zem," uviedol po stretnutí Grendel, ktorý vyzdvihol výkon bratislavského tímu: "Treba dať klobúk dolu pred mužstvom, pretože bojovalo do poslednej minúty. Myslím si, že ľudia nám nemôžu nič vyčítať. Na trávniku sme nechali naozaj všetko. Páčilo sa mi, že po inkasovaní sme nedali hlavy dole ako v predchádzajúcich zápasoch. Hneď sa to aj prejavilo: Seydouba Soumah vybojoval loptu a vyrovnal, za výkon si to aj zaslúžil. Mali sme potom ďalšie štyri veľmi dobré príležitosti, ktoré keď premeníme, zápas by bol iný."

Rodák z Handlovej je presvedčený, že Slovan mohol zabodovať, aj naplno. "Cítili sme sami, že proti Bernu sme na to mali," skonštatoval Erik Grendel, ktorý sa vyjadril k inkasovaným gólom: "Prvý bol z penalty, nešťastný moment. Druhý sme dostali po štandardnej situácii, išlo o individuálnu chybu, ktorú si rozoberieme. Pred tretím gólom urobil holandský hlavný rozhodca chybu. Lester (Peltier, pozn.) ležal na zemi, arbiter mal jednoznačne prerušiť hru, nasledovala brejková situácia v podaní švajčiarskeho súpera a presné zakončenie."

Štvrtkový duel na bratislavských Pasienkoch sledovalo podľa oficiálneho údaju 3495 divákov. Podporu v hľadisku mal najmä švajčiarsky tím, ktorý priaznivci hnali dopredu za trojbodovým ziskom. "Atmosféra nebola futbalová, keďže bolo menej ľudí. My sme sa s tým museli vysporiadať. Nebolo to bohviečo - pre divákov ani pre nás," doplnil E. Grendel, ktorý si pred príchodom do Slovana v roku 2009 obliekal dres Dubnice.

Výsledky Slovana v Európskej lige:

Slovan utŕžil v EL švajčiarsky debakel, trafil tri žrde

Video: Slovan prehral s Neapolom, zápas rozhodol Hamšík

Video: Slovan prehral so Spartou, derby poznačili výtržnosti

Video: Slovan utŕžil v Prahe debakel, v EL má skóre 0:14
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.