• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

Pelého stav sa zlepšuje, teší sa na sviatky s rodinou

  • 10:54 28.11.2014
  • SAO PAULO
Pelého stav sa zlepšuje, teší sa na sviatky s rodinou

Legendárny futbalista Pelé sa cíti dobre po zdravotnej stránke a jeho stav sa zlepšil. Sedemdesiatštyriročného Brazílčana hospitalizovali v Sao Paule so zápalom močových ciest. Pelé využil svoje oficiálne konto na Twitteri a poprel špekulácie, že sa jeho stav zhoršil.

"Chcel by som využiť túto príležitosť a oznámiť vám, že sa mi darí dobre. Dnes nie som na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jednoducho ma len dali do špeciálnej izby v nemocnici pre zachovanie súkromia. Teší ma vaša podpora a prejavy lásky. Vďaka Bohu to nie je nič vážne. Už sa teším na blížiace sa sviatky s rodinou a do nového roka vstúpim opäť zdravý. Mám naplánovaných množstvo zahraničných ciest," napísal Pelé na Twitteri.

Hello everyone, I want to take this opportunity to let you know that I am doing fine.

— Pelé (@Pele) 27. Listopad 2014 Trojnásobný majster sveta mal v nemocnici veľké množstvo návštev, preto ho preložili na inú izbu. "Bránilo to potrebnej liečbe a ošetrovaniu. Mal by sa z tejto drobnej infekcie spôsobenej úspešnou operáciou rýchlo vyzdravieť," priznal manažér Paul Kemsley. Zlepšenie zdravotného stavu potvrdilo aj vedenie nemocnice. "Ostáva v izbe na špeciálnom oddelení, kde sa podrobuje ďalšej liečbe na podporu funkcie obličiek," píše sa vo vyhlásení nemocnice. Pelé sa pred dvoma týždňami podrobil operačnému zákroku, pri ktorom mu odstránili obličkové kamene. Najlepší hráč uplynulého storočia podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) je okrem iného majstrom sveta 1958, 1962 a 1970. V uplynulých dňoch mu na pohode nepridal vývoj kauzy okolo jeho syna Edinha, ktorý si za pranie špinavých peňazí pravdepodobne odsedí vo väzení 33 rokov.
Zdroj: SITA, AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.