• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
15°Bratislava

Slovenský fotograf odhaľuje Taiwan cez svoj objektív

  • 11:49 27.11.2014
  • Bratislava
Slovenský fotograf odhaľuje Taiwan cez svoj objektív

Zo svojich potuliek po Taiwane, ktoré absolvoval v lete minulého roka, si Aleš priniesol pestrofarebné zábery rozmanitej prírody a tradičnej kultúry tohto exotického ostrova. Krásne pláže, čajové polia, tropická flóra a fauna, koralové útesy, majestátne horské masívy a mnoho ďalšieho robí z tejto krajiny neprebádaný raj na zemi.

Iba pre pár dňami, 22. novembra, predstavil fotograf Taiwan slovenskému publiku na svojej prezentácii s názvom Taiwan, zelená perla Tichého oceánu. Prednáška s fotografiami a výkladom sa konala v Žiline v rámci dvojdňového cestovateľského festivalu Cestou necestou. Účastníci prezentácie mali možnosť od fotografa vyhrať aj jedinečný záber taiwanskej prírody.

Taiwan a jeho dych vyrážajúce scenérie si prívrženci cestovania mohli pozrieť aj v Bratislave, dňa 26. novembra o 20:00 v cestovateľskom kine v multifunkčnom centre TUTO v Starej tržnici. V prezentácii pod názvom Taiwan – zelená perla vo vlnách nekonečna predstavil Aleš súbor fotografií zo svojej cesty po tejto ostrovnej krajine. I tu mohol jeden z divákov získať hodnotnú veľkoformátovú fotografiu taiwanskej prírody. Pred samotnou prednáškou sa návštevníci dozvedeli základné informácie o Taiwane, jeho národných parkoch a prírodných rezerváciách a ďalšie zaujímavosti.

Fotograf a cestovateľ navyše pripravuje začiatkom budúceho roka pre fanúšikov exotiky aj knihu so zbierkou fotografií z Taiwanu. Kniha vyjde už v januári 2015 a bude k dispozícii voľne vystavená ako inšpirácia na predajniach Fotolabu.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.