Slovenská značka TATRATEA dobyla európske metropoly
- 11:12 27.11.2014
- BRATISLAVA

Spoločnosť Karloff, ktorá je výrobcom prémiovej značky Tatratea má za sebou rušné obdobie. Zúčastnila sa na niekoľkých medzinárodných veľtrhoch a barmanských shows, zmenila komunikáciu a nadviazala spoluprácu so slovenskou barmanskou špičkou žijúcou v Londýne, Mariánom Bekem.
Horúce júlové dni boli znamením londýnskej barovej show. Imbibe London je inovatívna a interaktívna exhibícia pre každého, kto pracuje s drinkami. Je to udalosť, ktorá svojou úrovňou a významom nemá konkurenciu nielen na ostrovoch, ale ťažko by ju hľadala aj mimo nich.
Moskva
September sa niesol v duchu príprav na prestížnu akciu, Moscow Bar Show. Tá spája barmanskú komunitu naprieč celým Ruskom a krajinami Spoločenstva nezávislých štátov. Združuje skúsenosti od tých najlepších barmanov pod jednou strechou. Spojením stoviek návštevníkov, lahodných chutí alkoholu a profesionálov v obore vzniká expozícia veľkých rozmerov. Tatratea team bol samozrejme pri tom a cieľom bolo ukázať, že aj v takej malej krajine akou je Slovensko môže vzniknúť tak jedinečný nápoj, akým Tatratea bezpochyby je.
Berlín
Berlínska barmanská show, Bar Convent Berlin, ktorá sa koná v starej železničnej stanici, otvorila svoje brány pre takmer dvesto vystavovateľov. Tatratea tam mal svoje miesto a nebol jediným slovenským reprezentantom, ktorý zožal úspech. Barmanský šaman a evanjelista japonskej kultúry Stan Vadrna predviedol svoju prednášku s heslom Ichi-go, Ichi-e – One moment, one encounter. Ide o japonskú filozofiu, ktorá dáva dôraz na pohostinnosť a hlási, že každé stretnutie je jedinečné a nikdy sa nezopakuje, preto sa musíme usilovať o jeho dokonalosť zakaždým.
Zaujímavosťou berlínskej show je novinka, ktorú uviedli tento rok – The Mixology Market. V predvečer prvého dňa mali návštevníci možnosť ochutnať barové kreácie najlepších barmanov v dvadsiatich street baroch. Celé podujatie sa nieslo vo veľmi otvorenej a uvoľnenej atmosfére.
Praha
V neposlednom rade sa začiatkom októbra v pražskej Novomestskej radnici konala prestížna barmanská exhibícia Prague Bar Show, na ktorej sa zúčastnil aj Tatratea tím spolu s barmanským iluzionistom Mariánom Bekem, ktorý odhalil versatilitu tohto nápoja v mixológii. Kto je Marián Beke? Uznávaný odborník, ktorý pôsobí v londýnskom bare Nightjar a svojou nápaditosťou dvíha latku barmanstva. To, čo Marián za barovým pultom predvádza, sa dá nazvať mágiou. V rámci jeho seminára na barovej show predviedol ukážku z nového cocktail menu, ktoré pripravil pre spoločnosť Karloff a Tatratea. Jeho prednáška zaplnila celú sálu a organizátori boli nútení predĺžiť čas na ňu vyhradený.
Tradičnou súčasťou Prague Bar Show je Czech Bar Awards, kde Tatratea už tradične odovzdáva cenu za najlepší design bar a je partnerom tejto kategórie. Tento rok sa ním stal pražský bar La Bohéme.
Tatratea zožal veľký úspech a ohlas barovej scény hlási, že chcú viac. Nestačí drinky nalievať, ale je nevyhnutné cítiť to srdcom. Dôraz sa kladie na chuť, originalitu, netradičnosť, nápaditý spôsob podávania a cieľom je vytvoriť hosťovi komplexný zážitok, nielen chuťový ale aj vizuálny. A o to sa snaží aj Marián Beke, ktorému sa podarilo vytvorť nové, v našich končinách nevídané cocktail menu. Podľa Mariánových slov je Tatratea produktom, ktorý prináša ľuďom novú chuť a sú ochotní s ňou experimentovať: "Najčastejšou otázkou publika na každej spomínanej výstave po ochutnávke bolo ako Tatratea použiť v nápoji. Je to veľmi pozitívne a veľmi nás to teší. Je to produkt s budúcnosťou, ktorá závisí na momentálnej osvete o ňom vo svete. Preto sme tento rok spolupracovali na dosiahnutí výsledného cocktail menu, ktoré zahrnuje 3 drinky z každej príchute. Prvý, komplexný drink, je zameraný viac na bary, hotely a reštaurácie. Druhý, menej náročný na prípravu, bol tvorený so zámerom, aby si aj bežní priaznivci Tatratea vedeli doma pripraviť zaujímavý drink. Posledný odráža tradíciu, s akou bol Tatranský čaj konzumovaný vždy a to jeho horúcu verziu."
33 drinkov, 11 druhov Tatratea, nové kombinácie chutí, kreatívny vizuál, pohladenie pre dušu a telo, ktoré otvára tvorivosť nadšencov tohto unikátneho nápoja . To je spomínané cocktail menu, ktoré je k dispozícií na zbrusu novej stránke www.tatratea.com. Ako ukážku prinášame horúcu verziu citrusovej 32-ky, ktorá nevyžaduje náročnú prípravu. Je to ľahká verzia bylinkového čaju, pri ktorej sa budete cítiť, akoby ste stáli na vrchole hory a inhalovali všetky arómy v ňom zakomponované.
Ingrediencie:
40 ml TATRATEA® 32% CITRUS
čaj z medovky, materinej dúšky a železníka lekárskeho
20 ml hroznového cukru
1/2 čerstvého vyšťaveného citrónu
štipka soli
TATRATEA® 32% CITRUS zaliaty čajom z medovky, materinej dúšky a železníka osladený hroznovým cukrom, dochutený štipkou soli a polovicou vyšťaveného citrónu, servírovaný zahorúca v krčahu.

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?