Pyco a jeho kulinárske umenie naživo už tento týždeň!
- 16:25 19.11.2014
- BRATISLAVA

Pôvodom z Bratislavy, z rodiny štyroch detí a od roku 1994 vegetarián. Martin Rausch od roku 2012 učí Slovákov spôsobu ako variť zdravo, a hlavne bezmäsito, i keď jeho prax naberá na kvalite už viac ako 15 rokov. Verejnosti známy viac pod prezývkou Pyco nielen rád varí, ale i rád je. V druhej polovici mesiaca november navštívi aj banskobystrické nákupné centrum. Akcia plná varenia a ochutnávok poteší nielen každého gurmána.
20. novembra 2014 sa v banskobystrickej Europe SC stretne autor knihy Moje jedlo 2, plnej bezmäsitých jedál zdravého charakteru či neodolateľných dezertov, so svojimi obdivovateľmi. Fanúšikovia Martina Pyca Rauscha v banskobystrickom nákupnom centre zažijú varenie naživo! Centrálny priestor Europa Shopping Center bude lákať rôznymi vôňami, ktorým nebudete môcť odolať.
Varenie s Pycom bude prebiehať vo štvrtok od 15:00 do 18:00 hodiny. Spoločnosť mu bude robiť Silvia Horecká Plešková, známa odborníčka na makrobiotiku. Výskum vývoja našej výživy, štúdium rôznych populácií, u ktorých sa snaží identifikovať kľúčové prvky, ktoré stoja za ich zdravím, šťastím a dlhovekosťou či rozširovanie vedomostí zo stredomorskej kuchyne, špeciálne Sardínie, sú kľúčovými témami jej práce. Návštevníci budú môcť ochutnať všetky špeciality, ktoré dvojica pripraví. Ľahké a zdravé vegetariánske recepty, či dezerty pútajúce pohľad, budú pripravované priamo pred očami návštevníkov nákupného centra v Banskej Bystrici.
Turné besied a autogramiád úspešnej knihy receptov, ktorá mala byť pôvodne len originálnym darom pre priateľov, bude pokračovať ešte v niekoľkých mestách na Slovensku. Banská Bystrica ako jediné miesto z turné poteší fanúšikov špecialitou vo forme varenia naživo venovaného všetkým priaznivcom dobrého jedla a zdravej výživy.
Martin Pyco Rausch verejnosti známy ako rozhlasový či televízny moderátor, hudobný dramaturg, cestovateľ a v neposlednom rade kuchár, je absolventom hotelovej akadémie. Svoje kulinárske umenie predviedol nielen vo svojej prvotine, ale i v pokračovaní knihy s názvom Moje jedlo 2. Ako kuchár a zároveň fotograf, vydavateľ nevynímajúc, sa Pyco, samotný autor týchto dvoch publikácií, stal inšpiráciou pre tých, ktorí radi skúšajú i konzumujú jedlo z čerstvého ovocia, zeleniny a netradičných korenín. Nápadité recepty sú obohatené o postrehy a rady 37-ročného autora.

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?