• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

Veľké finále sa nehralo, Djokovič získal titul bez boja

  • 20:30 16.11.2014
  • LONDÝN
Veľké finále sa nehralo, Djokovič získal titul bez boja

Srbský tenista Novak Djokovič sa bez boja vo finále stal víťazom dvojhry na koncosezónnom šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne. Švajčiar Roger Federer sa odhlásil z rozhodujúceho duelu, ktorý naplánovali na 19.00 h SEČ. Správu priniesla internetová stránka podujatia.

"Nie som natoľko fit, aby som dnes mohol hrať. Samozrejme, že by som si želal, aby to bolo inak. Vyskúšal som všetko. Nemôžem však v takomto stave súperiť s Novakom na požadovanej úrovni. V mojom veku by to bolo príliš riskantné. Bol to skvelý týždeň a predvádzal som počas neho výborný tenis. Gratulujem Novakovi, ktorý odohral úžasný turnaj. Dúfam, že už v budúcej sezóne nás čaká mnoho veľkých duelov," povedal Federer, ktorý v sobotu v semifinále prekonal krajana Stana Wawrinku za 169 minút 4:6, 7:5, 7:6 (6) aj cez štyri mečbaly súpera. Dohrávali okolo 23.00 h miestneho času a Federer mal na regeneráciu približne o 8 hodín menej ako Djokovič.

Súvisiace:

Djokovič sfúkol Berdycha, je tretíkrát koncoročnou jednotkou

Bryanovci potvrdili svoju dominanciu na turnaji majstrov

Bratia Bryanovci si na Turnaji majstrov zahrajú v semifinále

Federera trafil jeho otec loptičkou do zadku

Zatiaľ nie je známe, či 33-bazilejský rodák Federer bude môcť 21. - 23. novembra nastúpiť vo finále Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov proti Francúzom na antuke pod strechou v Lille.

Problémy s chrbtom

Web "Masters" informoval, že namiesto finále si Djokovič zahrá exhibičný zápas s domácim Andym Murraym na jeden set do ôsmich gemov a potom sa uskutoční ukážková štvorhra, do ktorej sa okrem Murrayho zapoja aj legendy John McEnroe, Pat Cash a Tim Henman.

"Mrzí ma, že musím ohlásiť moje odstúpenie z finále. Včera som si počas semifinále proti Stanovi ´načal´ chrbát. Som veľmi sklamaný a dúfam, že čoskoro sa budem cítiť lepšie. Rozhodnutie odvolať finálový štart bolo extrémne zložité, pretože veľmi rád hrám v Londýne a podujatie ATP World Tour Finals patrí k absolútnym vrcholom v mojej kariére. Žiaľ, môj chrbát mi neumožnil skúsiť to. Dúfam, že všetci fanúšikovia a ľudia, ktorí sa podieľajú na organizácii tohto podujatia, ma pochopia," napísal Federer prostredníctvom Facebooku.

Primát korunuje dosiahnuté výsledky

"Nechcel som, aby to dopadlo takto. V noci aj počas dneška som vyskúšal tabletky proti bolesti, ošetrenia, oddych, rozcvičky - čo sa len dalo... Až do poslednej chvíle som sa snažil, ale nejde to. Azda sa sem o rok vrátim a budem mať ďalšiu šancu zabojovať o titul," povedal Federer priamo na kurte a dodal: "Chcel som sa ospravedlniť takto osobne. Ďakujem všetkých priaznivcom, ktorí s nami bez ohľadu na náklady cestujú po svete. Veľmi si to vážime, sám sa pred tým skláňam. Pomáha mi to ísť ďalej a fungovať aj po tých rokoch."

"Vždy odovzdávame 100 percent. Som si istý, že ak by Roger mohol hrať, urobil by to. Želám mu rýchle zotavenie. Nepatrím k hráčom, ktorí by oslavovali víťazstvá takéhoto typu, ale ak zohľadním celú sezónu, tak tento primát určite korunuje všetky dosiahnuté výsledky. Musím vyzdvihnúť môj tím a všetkých ľudí, ktorí ma podporujú. Som veľmi šťastný, že tu môžem stáť a zakončiť moju sezónu práve s touto trofejou," povedal Djokovič.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.