• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
13°Bratislava

Nová ŠKODA Fabia získala päť hviezd v testoch Euro NCAP

  • 9:27 06.11.2014
  • BRATISLAVA
Nová ŠKODA Fabia získala päť hviezd v testoch Euro NCAP

Nová ŠKODA Fabia získala v nezávislých testoch Euro NCAP najlepšie možné hodnotenie piatich hviezd. Vynikajúci výsledok potvrdzuje vysokú úroveň bezpečnosti nového malého vozidla značky ŠKODA, ktoré bude v najbližších dňoch uvedené na prvé európske trhy. Hodnotenie Euro NCAP je založené na výsledkoch testov v oblastiach ochrany dospelých cestujúcich a detí, ochrany chodcov a podporných bezpečnostných systémov.

"Pri vývoji novej generácie modelu ŠKODA Fabia bolo naším cieľom priniesť do segmentu malých vozidiel vynikajúcu úroveň bezpečnosti," hovorí člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre oblasť technického vývoja Dr. Frank Welsch. "Maximálnym možným hodnotením v podobe piatich hviezd bolo dosiahnutie tohto cieľa potvrdené aj zo strany nezávislých odborníkov. Tento výsledok dokazuje, že nová ŠKODA Fabia je jedným z najbezpečnejších malých automobilov na trhu," dodáva Dr. Welsch.

Nová ŠKODA Fabia dostala najlepšie hodnotenie päť hviezd vo všetkých hodnotených kategóriách (ochrana dospelých cestujúcich, bezpečnosť detí, bezpečnostné asistenčné systémy a ochrana chodcov). Veľmi dobre bola hodnotená zvlášť stabilita kabíny vozidla. V hodnotení bezpečnosti detí dosiahla nová ŠKODA Fabia maximálny počet bodov za ochranu detí vo veku 18 mesiacov a veľmi dobré hodnotenie dostala aj za ochranu trojročných detí.

Nová ŠKODA Fabia boduje modernými bezpečnostnými systémami, ktoré boli donedávna vyhradené autám z vyšších segmentov. Premiéru mal v modeli ŠKODA Fabia napríklad voliteľný Front Assistant s funkciou núdzovej brzdy. Systém pomocou radaru permanentne sleduje odstup od vozidiel idúcich vpredu a zasiahne, ak ho vyhodnotí ako nedostatočný. Systém pracuje v štyroch stupňoch intenzity od varovania až po plné brzdenie. Prvýkrát sa v modeli Fabia objavila tiež multikolízna brzda, ktorá je súčasťou sériovo dodávaného elektronického stabilizačného systému ESC. Multikolízna brzda znižuje po kolízii riziko ďalšieho nárazu.

Driver Activity Assistant varuje pred hroziacou únavou vodiča a pre model Fabia je k dispozícii po prvýkrát. Ďalšími bezpečnostnými, resp. asistenčnými systémami na palube sú napríklad Speedlimiter (obmedzovač rýchlosti), asistent pre rozjazd do kopca Hill Hold Control a kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách.

O maximálnu ochranu v prípade nehody sa v novom vozidle ŠKODA Fabia postarajú dokonale zladené prvky bezpečnostnej výbavy. Posádku v prípade kolízie chráni až šesť airbagov - čelných, bočných a hlavových - v kombinácii s piatimi trojbodovými bezpečnostnými pásmi. Vysoká tuhosť karosérie a vhodne navrhnuté deformačné zóny sú základom vysokej úrovne pasívnej bezpečnosti.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je nezávislé konzorcium európskych ministerstiev dopravy, automobilových klubov, poisťovní a organizácií na ochranu spotrebiteľov. Euro NCAP vykonáva bezpečnostné testy nových typov automobilov a hodnotí ich bezpečnosť.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.