• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

Borussia potvrdila európsku fazónu, Galatasaray nemal šancu

  • 13:58 05.11.2014
  • DORTMUND
Borussia potvrdila európsku fazónu, Galatasaray nemal šancu

Dve tváre futbalistov Borussie Dortmund - domáca a európska - v tejto súťažnej sezóne začínajú byť do očí bijúce. Zatiaľ čo v 1. bundeslige patrí zverencom Jürgena Kloppa s chabými dvoma víťazstvami z desiatich duelov zostupová 17. pozícia, v Lige majstrov si s plným počtom bodov už po štyroch zápasoch zabezpečili v predstihu postup do jarného osemfinále.

Futbalisti v žlto-čiernych dresoch potvrdili európsku fazónu aj v utorok na domácom trávniku, keď zdolali Galatasaray Istanbul presvedčivo 4:1. Dvanásť bodov a skóre 13:1 v doterajšom sumáre Ligy majstrov hovoria jasnou rečou. Nešťastní z Borussie musia byť najmä hráči Galatarasayu, ktorým nemecký tím vo dvoch zápasoch v rozpätí 14 dní uštedril dve prehry s výsledným skóre 1:8.

Odporúčame aj:

Video: Real a Borussia sú v osemfinále LM, Arsenal šokoval

Arsenal stratil v LM vyhratý zápas, Wenger sa čertil

Katastrofa to nebola, vravel Škrtel po prehre v Madride


Základom víťazstva bola dobrá obrana

"Nebolo to také jednoduché, ako vyzerá výsledok. Spočiatku nás súper vysoko napádal a chýbali nám šance. Až po druhom góle sme sa upokojili a dostali sme zápas pod kontrolu," uviedol strelec prvého gólu Borussie Marco Reus na serveri UEFA.

"Dal som priestor rovnakej zostave, ktorá nastúpila v sobotňajšom bundesligovom zápase proti Bayernu (prehra 1:2 - pozn. SITA). A musím povedať, že hráči pokračovali v dobrom výkone z prvého polčasu s Bayernom. Galatasaray má svoju kvalitu, ale my sme dobre bránili a to bol základ víťazstva," pochválil svoj tím tréner Jürgen Klopp.

Video: Borrusia Dortmund zdolala Galatasaray hladko 4:1
Zápas s Arsenalom nechcú podceniť

Borussia Dortmund sa v ostatnom čase zaradila medzi špičku európskeho futbalu. Po finálovej účasti v LM v sezóne 2012/2013 (prehra s Bayernom 1:2) vlani Kloppovi zverenci postúpili do štvrťfinále, kde nestačili na ďalšieho neskoršieho šampióna Real Madrid. Teraz už majú do tretice istotu postupu do vyraďovacej fázy, ale víťazmi D-skupiny sa zatiaľ nestali.

Pred Arsenalom majú aktuálne náskok 5 bodov. "To je náš najbližší cieľ. Preto nechceme podceniť zápas proti Arsenalu. Chceme zostať na čele skupiny až do konca," podotkol Marco Reus. "Najbližšie pôjdeme do Londýna, ale nebudeme tam hrať na remízu. To neznie dobre. Chceme v Európe naďalej víťaziť a verím, že nám to pomôže dostať sa do tempa aj v domácej súťaži, kde sme sa ocitli v zložitej situácii," zdôraznil tréner Klopp.

Stredopoliar Sebastian Kehl nie je až taký náročný: "Vieme, že na víťazstvo v skupine nám teraz stačí remízový výsledok proti Arsenalu. To bude náš najbližší cieľ."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.