• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
19°Bratislava

Video: Slovan prehral s Novosibirskom, prišiel aj o Nagya

  • 23:03 30.10.2014
  • BRATISLAVA
Video: Slovan prehral s Novosibirskom, prišiel aj o Nagya

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo štvrtkovom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď s tímom Sibir Novosibirsk prehrali 2:3.

Okrem bodov prišiel Slovan aj o svojho najlepšieho strelca v tejto sezóne, trinásťgólového Ladislava Nagya, ktorý si v I. tretine poranil koleno a museli ho odviezť do nemocnice.

Skúsený 35-ročný Košičan vo štvrtok absolvoval sedem striedaní a na ľade strávil 4:13 min.

Odporúčame aj:

Slovan posilní ďalší Čech, na drese bude mať číslo 34

Brankár Slovana má novú masku, je na nej aj jeho prezývka


"Belasí" aj pred zrakom svojho bývalého hráča Miroslava Šatana prehrávali od 13. min presným zásahom Šumakova, no o priebežný obrat na 2:1 sa postarali V. Nedorost v 17. a Surový v 20. minúte. Hostia v druhej časti strhli vedenie na svoju stranu, do streleckej listiny sa zapísali Enlund a Moňa. V ďalšom priebehu duelu už gól nepadol.

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 21 duelov dovedna 29 bodov so skóre 55:57, Novosibirsk nazbieral o tri body menej. Po štvrtku figurujú Bratislavčania na 7. mieste tabuľky Západnej konferencie.

Najbližšie sa Slovan predstaví už v piatok 31. októbra o 19.30 h opäť doma proti Amuru Chabarovsk, v nedeľu 2. novembra privíta Admiral Vladivostok.

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3

Góly:

0:1 - 13. Šumakov (Sannikov)


1:1 - 16. Vondrka


2:1 - 20. Surový (Bartovič)


2:2 - 25. Enlund (Kugryšev, Hersley)


2:3 - 28. Moňa (Kopejkin, Mamašev)


Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Sigalet 5 minút za hrubosť, Sersen 5+DKZ za vrazenie na mantinel, Štajnoch 10 min za nešp. správanie - Gubin 5 minút za hrubosť, Konev 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Kiseľov, Ščeniov - Gordenko, Tomilov, 9681 divákov

Zostavy:

Slovan: Backlund - Foster, Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, V. Mihálik, Luža - L. Nagy, Surový, Bartovič - Netík, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, L. Hudáček - A. Šťastný, Bližňák, T. Rachůnek
Novosibirsk: Koskinen - Hersley, Alexejev, Ožiganov, Mamašev, Gimajev, Ignatovič, Konev - Kugryšev, Koskiranta, Enlund - Moňa, V. Bobrov, Kopejkin - Sannikov, Gubin, Šumakov - Šalunov, Vorošilo, Butuzov >

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Je to ťažká prehra. V dueli bolo mnoho emócií, na môj vkus v prvej tretine až príliš veľa. Dnes bolo rozhodujúce, že po prvej tretine sme stratili koncentráciu. Dovolili sme súperovi streliť ľahké góly. Stále sa až príliš ľahko vzdávame. Pokúsili sme sa o vyrovnanie, ale nevyšlo nám to."

Andrej Skabelka (tréner Novosibirska): "Videli sme veľmi dobrý duel vo výbornej atmosfére, ktorá je v Bratislave vždy. Nebolo to jednoduché, ale dosiahli sme dôležitý triumf. Veľmi dobre zahrali naši lídri, to nám pomohlo."

Tomáš Surový (útočník Slovana): "Musíme sa sústrediť na svoju hru bez ohľadu na to, či hráme doma alebo vonku. Pred vlastnými fanúšikmi sa necháme trochu uniesť, no musíme predvázať hokej ako u súperov. Od polovice prvej tretiny nám chýbali Nagy a Sersen, obaja sú skvelí hráči. Musíme si viac strážiť našu bránku, o tom je hokej."

I. tretina

Takmer hodinová prvá tretina priniesla divákom v Bratislave mnoho vzruchu na oboch stranách. V úvode mali častejšie puk na hokejkách domáci hokejisti, no mali veľký problém udržať sa v útočnom pásme. Hostia boli nebezpečnejší a v 13. min sa ujali vedenia, keď Backlunda prekonal Šumakov.

Gól arbitri konzultovali s videocentrálou v Moskve, keďže pri prieniku puku do bránky tú posunul jeden z obrancov Slovana. Odpoveď domácich na seba nenechala dlho čakať a už v 17. min vyrovnal v presilovke V. Nedorost, jeho prihrávku Vondrkovi poslal za vlastného brankára bek hostí.

O minútu neskôr fauloval Sersen útočníka súpera Šumakova a na ľade sa strhla veľká bitka, výsledkom ktorej bolo niekoľko vyšších trestov vrátane toho pre Sersena za nedovolený zákrok. V závere I. tretiny unikol vo vlastnom oslabení Surový, jeho presný zásah musela opäť odobriť až videocentrála v Moskve. Keďže na jej verdikt sa čakalo dlhšie, rozhodcovia poslali hráčov do šatní a osemnásť sekúnd z I. tretiny sa dohrávalo až po prestávke pred druhou časťou.

II. tretina

Aj v druhej tretine na ľade panovala nervozita a vzniklo viacero šarvátok, na trestnej lavici sa vystriedalo niekoľko hráčov. Vyrovnanie na 2:2 zariadil v 25. min fínsky útočník Enlund, ktorého pred Backlundom nepokryl Surový. O tri minúty neskôr hostia opäť viedli, keď Moňa usmernil do odkrytej domácej bránky vynikajúcu prihrávku od Kopejkina. V druhej tretine už ďalší gól nepadol, aj keď obaja súperi mali na to niekoľko šancí.

III. tretina

V tretej časti sa Slovan snažil aspoň vyrovnať, no brankára Koskinena už neprekonal, zverencom trénera Petriho Matikainena nepomohla ani power-play. Keďže ani na druhej strane už gól nepadol, duel sa skončil prehrou domácich 2:3.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.