• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
24°Bratislava

Košice prehrali v LM s fínskym majstrom až po predĺžení

  • 21:33 24.09.2014
  • OULU
Košice prehrali v LM s fínskym majstrom až po predĺžení

Hokejisti HC Košice prehrali v stredajšom zápase A-skupiny Ligy majstrov s fínskym tímom Kärpät Oulu na jeho ľade 2:3.

Rozhodnutie padlo z hokejky domáceho obrancu Adama Masuhra päť sekúnd pred koncom predĺženia. Košičania si do tabuľky A-skupiny pripísali 1 bod a celkovo so 4 bodmi sú stále na poslednom štvrtom mieste.

Fínsky majster je na opačnom póle tabuľky s 10 bodmi. V druhom stredajšom zápase A-skupiny český Liberec zdolal nemecký Kolín 2:1 aj vďaka víťaznému gólu slovenského reprezentanta Tomáša Bulíka, ktorý pridal aj asistenciu.

Kärpät Oulu (Fín.) - HC Košice (SR) 3:2 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 1. Donskoi, 32. Junttila (Kemppainen, Donskoi), 65. Masuhr (Donskoi, Kukkonen) - 20. Sojčík, 30. Šeda (Spilar), vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vladyka (ČR), Lindqvist - Orava, Perämäki (všetci Fín.), 2674 divákov

Zostavy:
Kärpät: Tarkki - Kukkonen, Masuhr, Niemela, Glenn, Spang, Jutivaara, Vallin - Pyörälä, Deschamps, Davis - Manninen, Haataja, Huml - Junttila, Kemppainen, Donskoi - Keranen, Suoranta, Alikoski
HC Košice: Hylák - Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Šeda, Macejko - Lapšanský, M. Bartánus, Kolena - Spilar, Jenčík, Češík - P. Bartoš, Matúš Chovan, Stupka - Hinďoš, Hrnka, Sojčík

Hlasy (zdroj: hckosice.sk):
Anton Tomko (tréner HC Košice): "V úvode zápasu nás zaskočil veľmi rýchly prvý gól. Späť do hry nás dostal kontaktný presný zásah, ktorý sme súperovi strelili do šatne. V druhej tretine sme videli rýchly hokej, ktorý mal svoju kvalitu. Mali sme dobré momenty, aj keď nás súper niekoľkokrát ohrozil z nebezpečných protiútokov, oba góly padli po rýchlom prečíslení. V tretej tretine sme sa snažili byť ešte aktívnejší v útoku, strhnúť víťazstvo na našu stranu. Zápas mal vysoké tempo, súper hral výborne, naši hráči bojovali do poslednej minúty a napokon sa duel po riadnej hracej dobe skončil nerozhodne. Mrzí nás gól v závere predĺženia. Myslím si, že vo Fínsku sme zanechali dobrý dojem. Naša hra bola organizovaná, chlapci bojovali do konca zápasu. Domov ideme s dobrým pocitom."

Peter Sojčík (útočník HC Košice): "Pri mojom góle som sa vracal do tretiny, súperov hráč prihral na môjho beka a tomu som puk vypichol. Sledoval som obrancu aj brankára, napokon ma ich zadák nechal vystreliť. Volil som svoju tradičnú strelu ponad lapačku a našťastie to tam padlo. Mám z toho veľkú radosť."

Michal Šeda (obranca HC Košice): "Súper mal pred mojím gólom celkom sľubnú príležitosť, ale puk napokon stratil a nič z toho nevyťažil. Na hokejku si ho zobral Gabo Spilar, potiahol ho do tretiny a prenechal mi ho. Oprel som sa do strely a išlo už iba o to, aby som trafil bránku. Našťastie sa mi to podarilo, čo ma veľmi teší. Streliť gól na ľade fínskeho majstra je rozhodne príjemný pocit, ale škoda, že napokon nebol víťazný.

Alexandr Hylák (brankár HC Košice): "Chytalo sa mi dobre, ale začiatok z našej strany nebol najlepší. Už po niekoľkých sekundách sme dostali gól z brejku, čo rozhodne nie je nič príjemné. Potom som sa do toho dostal, pomohlo mi pár zákrokov. Už od prvého zápasu s Kärpätom som mal jasno v tom, čo od tohto súpera môžem očakávať. V podstate neustále som mal nejakú prácu, pretože aj keď to neboli vždy iba strely, tak pred bránkou boli rôzne iné situácie a bol som neustále v pohybe. To je pre brankára oveľa lepšie, než keby tam mal stáť bez kontaktu s pukom. Hokejisti Kärpätu hrali skutočne dobre. Často si menili pozície a bolo úplne bežné, že obranca bol z ničoho nič v rohu útočnej tretiny. Súper hral takto v podstate počas celého zápasu, aj keď postupne mu už dochádzali sily, pretože sa nedá hrať 65 minút úplne na maximum."

Od úvodného buly ubehlo len niekoľko sekúnd, keď Košičanom unikol domáci útočník Donskoi a svoje sólo zakončil gólom - 1:0. Domáci ovládli hru a hosťom nepríjemne zatápali najmä v presilovkách pri vylúčení Bartánusa a Šedu. Pokusy Davida, Spanga, Masuhra či Donskoia sa gólom neskončili. Na druhej strane udreli Košičania, keď to možno ani sami nečakali.

V poslednej minúte prvej tretiny unikol Sojčík a strelou švihom pod hornú žŕdku vyrovnal na 1:1. Efektivita Košíc bola v tomto zápase rozhodne lepšia ako hra. V polovici stretnutia šikovný Spilar vystihol rozohrávku Davisa, zaviedol puk do útočného pásma, zadovkou našiel Šedu a skúsený obranca dostal slovenského majstra do vedenia - 1:2.

Hostia sa tešili z tesného náskoku ani nie dve a pol minúty, keď Junttila vyrovnal na 2:2. V tretej tretine Hylák betónom vychytal Haataju a keď sa neujali ani ďalšie šance lepšie korčuľujúcich Fínov, duel sa posunul do predĺženia. V ňom mali šance Donskoi aj Lapšanský a napokon o všetkom rozhodol 5 sekúnd pred záverečnou sirénou švédsky obranca Adam Masuhr.

Ďalší zápas A-skupiny:

Bílí Tygři Liberec (ČR) - Kolín Haie (Nem.) 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly: 9. Jelínek (Gřegořek, Bulík), 32. Bulík (Jelínek, Gřegořek) - 40. Sulzer (Ohmann, Jamie Johnson), 2203 divákov

Tabuľka A-skupiny:

1. Oulu 5 2 2 0 1 14:11 10
2. Liberec 5 3 0 0 2 15:12 9
3. Kolín nad Rýnom 5 2 0 1 2 9:12 7
4. Košice 5 1 0 1 3 10:13 4

Doterajšie výsledky: Kolín - Košice 2:1, Liberec - Oulu 3:4, Košice - Oulu 1:2, Kolín - Liberec 1:4, Liberec - Košice 3:2, Oulu - Kolín 3:2 po sam. nájazdoch, Košice - Liberec 4:3, Kolín - Oulu 3:2, Oulu - Košice 3:2 po predĺž., Liberec - Kolín 2:1.
Ďalší program: Košice - Kolín (8.10.), Oulu - Liberec (8.10.)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.