• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
12°Bratislava

Priemerná mzda vo veľkoobchode stúpla o vyše päť percent

  • 10:20 11.09.2014
  • BRATISLAVA
Priemerná mzda vo veľkoobchode stúpla o vyše päť percent

Priemerná nominálna mesačná mzda sa na Slovensku v júli najvýraznejšie medziročne zvýšila vo veľkoobchode, a to o 5,6 percenta na 825 eur. V doprave a skladovaní priemerná mzda oproti júlu minulého roka stúpla o 5,1 percenta na 786 eur a predaji a oprave motorových vozidiel o 4,6 percenta na 838 eur.

Maloobchod zaznamenal v júli medziročný nárast priemernej mzdy o 3,7 percenta na 586 eur a priemysel vykázal rast priemerných zárobkov o 3,2 percenta na 929 eur. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu SR. V ubytovaní sa priemerná mzda v júli medziročne zvýšila o 1,5 percenta na 597 eur.

Na druhej strane priemerná mzda klesla v informačných a komunikačných činnostiach klesla o päť percent na 1 658 eur, stavebníctve o 2,5 percenta na 617 eur, vybraných trhových službách o 2,2 percenta na 808 eur a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 2,1 percenta na 365 eur.

Mzdy klesli aj v informačných a komunikačných činnostiach

Priemerná reálna mesačná mzda v júli medziročne vzrástla vo veľkoobchode o 5,7 percenta, doprave a skladovaní o 5,2 percenta, predaji a oprave motorových vozidiel o 4,7 percenta, maloobchode o 3,8 percenta, priemysle o 3,3 percentaa v ubytovaní o 1,6 percenta.

Súvisiace:

Slovenskí zamestnávatelia majú optimistické očakávania

Zamestnanosť v priemysle stúpla už desiaty mesiac po sebe

Znížila sa v informačných a komunikačných činnostiach o 4,9 percenta, stavebníctve o 2,4 percenta, vybraných trhových službách o 2,1 percenta, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o dve percentá.

V priemere za sedem mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2013 sa priemerná mzda zvýšila vo veľkoobchode o 7,5 percenta na 821 eur, doprave a skladovaní o šesť percent na 772 eur, v priemysle o 5,4 percenta na 920 eur, v predaji a oprave motorových vozidiel o 4,5 percenta na 818 eur, v maloobchode o tri percentá na 579 eur, v ubytovaní o 2,6 percenta na 595 eur, v informačných a komunikačných činnostiach o 0,6 percenta na 1 737 eur.

Reálna mzda vzrástla najmä vo veľkoobchode

Klesla vo vybraných trhových službách o dve percentá na 805 eur, stavebníctve o 1,2 percenta na 587 eur, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1,1 percenta na 365 eur.

Reálna mesačná mzda v priemere za sedem mesiacov tohto roka vzrástla medziročne vo veľkoobchode o 7,6 percenta, v doprave a skladovaní o 6,1 percenta, priemysle o 5,5 percenta, predaji a oprave motorových vozidiel o 4,6 percenta, maloobchode o 3,1 percenta, ubytovaní o 2,7 percenta, v informačných a komunikačných činnostiach o 0,7 percenta.

Nižšia bola vo vybraných trhových službách o 1,9 percenta, stavebníctve o 1,1 percenta, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o jedno percento.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie a investícií

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie a investícií

VČERA - 19:06Ekonomické

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá.

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete

VČERA - 16:44Ekonomické

Dubaj v nedeľu oznámil, že začal s výstavbou nového terminálu na medzinárodnom letisku Al Maktoum, ktoré sa tak stane najväčším na svete.

Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku

Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku

VČERA - 15:04Ekonomické

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok.

Kamenický: Uvažujeme o dlhopisoch, ktoré by si mohli kúpiť bežní ľudia

Kamenický: Uvažujeme o dlhopisoch, ktoré by si mohli kúpiť bežní ľudia

VČERA - 14:42Ekonomické

Ministerstvo financií uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia.

Vláda žiadne zmeny v 2. dôchodkovom pilieri podľa Tomáša nepripravuje

Vláda žiadne zmeny v 2. dôchodkovom pilieri podľa Tomáša nepripravuje

VČERA - 13:24Ekonomické

Vláda nepripravuje žiadne zmeny, ktoré by pripravili ľudí o úspory v 2. dôchodkovom pilieri a ani neplánuje ďalšie znižovanie príspevkov do tohto sporenia.